Renault renault19: katalisator rammelt

Bouwjaar: 1995

Weet iemand hoe ik het rammelen van de katalisator van verhelpen. Alleen bij het stationair draaien rammelt de katalisator. Als ik de katalisator tegen hou, waardoor er geen trilling van de uitlaat + katalisator plaats vindt, rammelt de katalisator niet. Het lijkt wel alsof er een schotje in de katalisator los ligt. Kan dit kwaad?, en is dit te verhelpen?

kleissen

Geplaatst door kleissen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat rammelen komt omdat de katalysator kapot is buiten het vervelende gerammel kan het geen kwaad,maar bij de eerst volgende APK geeft dat wel problemen omdat de werking niet goed meer is van de kat.

Hans

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat wel eens helpt draai er een lange parker (schroef) in dus van buiten af dan zit meestal het keramiek weer vast en het rammelen weg
gr en succes Jan

Dimi2253 (0), 19 jaar geleden

Ik heb dat met een Scenic voorgehad, en dat was een metalen clips die ergens inwendig was losgekomen en tussen de twee knalpotten lag. Gewoon de uitlaat tussenin losgemaakt, en er uitgehaald.
De moeite om eens na te kijken, kan je de aankoop van een dure katalysator uitsparen.

ceesie1585 (0), 19 jaar geleden

Mijn kat rammelt ook, maar dat komt door de hitte/koel schild die eromheen ligt. Als het daar door wordt veroorzaakt kan het geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.