Renault Renault 19 RN 1.7: Resonantie bij 2500-3500 omw/min

Bouwjaar: 1994

Mijn renault 19 heeft een hevige resonantie tussen de 2500 en 3500 omw./min. Buiten dit toerental ook maar niet hinderlijk. Het betreft een renault 19 RN 1.7 U9 met motor B53B (F3N). Ik heb al een andere katalysator geprobeerd maar dat mocht niet baten. Het geluid komt uit het motorcompartiment en gaat door de hele auto heen, en mijn vermoeden bestaat dat het veroorzaakt wordt door het uitlaatspruitstuk waar ik extern niets (geen loszittende delen) aan kan ontdekken, zodat ik het vermoeden heb dat het inwendig lek/defect is. Kan iemand dit bevestigen of een tip geven wat de oorzaak hiervan is zodat mijn rijplezier aanmerkelijk verhoogd wordt.

Mari

Geplaatst door Mari (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johnquick (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste mari,heb je ook al met de hand tegen de laatste demper geslagen,om zo te horen of er inwendig geen "los schot" zit,in deze demper.Geluid kan zich raar verplaatsen het proberen waard!

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

hitteschild op uitlaatspruitstuk gaan vaak loszitten bij laspunten

ceesie1585 (0), 19 jaar geleden

En de hitteschildjes op diverse plekken rond de uitlaat en kat

Mari (0), 19 jaar geleden

Dank jullie voor de tips. Ik ga de komende week alsnog extra aandacht aan de hitteschilden rond het uitlaatspruitsuk besteden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.