Renault 19 rn: slecht starten met koude motor

Bouwjaar: 1993

ik heb een renault 19 rn met 1700 motor deze start slecht met koude motor bougie"s heb ik al vervangen de auto loopt op lpg.

Jaap4739

Geplaatst door Jaap4739 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

alexnijs (0), 19 jaar geleden

Beste Jaap, wat bedoel je met slecht starten? Moet de motor lang ronddraaien, of draaid deze moeilijk rond? Doet hij dit al lang of heeft dit euvel pas de kop op gestoken?

Jaap4739 (0), 19 jaar geleden

Hallo Alex,de motor gaat goed rond maar slaat moeilijk aan en ik moet aardig gas geven voor hij pas aanslaat zonder het gaspedaal aan te raken doet hij het niet. Het is net of de choke niet in werking word gezet ik hoop dat jij een oplossing hebt voor dit probleem.

alexnijs (0), 19 jaar geleden

Tja, moeilijk. ik dacht eerst iets met de benzine druk, maar ik zie dat je op lpg rijdt. Even iets vooraf, start nooit met het gas ingetrapt, zeker niet op lpg. Als de katalysator kapot gaat ben je verder van huis. Het lijkt mij dat er iets is met de koudstart instalatie.. Daarvoor moet je toch echt naar de garage. Probeer dit eens. Als je met de auto hebt gereden, zet hem dan eens weg op benzine. Dus op benzine zetten, even een poosje laten lopen en dan stil zetten. Als je nu de andere dag start en hij loopt gelijk (wel op benzine laten staan) dan is er iets niet goed met de lpg instalatie. Blijft hij nog hetzelfde doen, zou het best in de ontsteking kunnen zitten. Bijvoorbeeld de bobine. Dit is een open bobine, en staan er om bekend storingsgevoelig te zijn. Bijvoorbeeld in een vochtige garage willen ze wel eens problemen geven. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Laat het mij even weten. m.v.g. Alex

Jaap4739 (0), 19 jaar geleden

Hallo Alex,
Ik heb het geprobeert maar het probleem blijft het zelfde nou heb ik mij laten vertellen dat het ook aan een sensor kan liggen deze zou de choke in werking moeten stellen ik weet alleen niet waar deze zit.
Mvg Jaap

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Jaap.
Heb je al eens de rotor en verdeelkap bekeken grote kans dat die de problemen veroorzaken.

Hans

Jaap4739 (0), 19 jaar geleden

Hallo Hans,ik heb de rotor en verdeelkap bekeken maar deze waren goed maar e auto loopt met de koude start niet op de choke.

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Hoi Jaap, ik ben eens aan het neuzen geweest in de boeken, en nu zit er bovenop het inlaatspruitstuk, van de voorkant van de auto gezien rechtsachter de motor onder het inlaatspruitstuk, een sensor voor het meten van de temperatuur van het benzine/luchtmengsel. Die zou inderdaad stuk kunnen zijn. Nu kun je dat gelukkig meten met een multimeter. Maak de stekker los, draai de sensor eruit en meet de weerstand. Daar is een tabelletje voor, maar ga er vanuit dat deze bij 20 graden tussen de 3060 en 4045 ohm moet zijn. Ik heb dit bij mijn eigen 19 nooit gedaan, maar ik denk niet dat dit een moeilijk klusje is. Het luchtfilterhuis is in ieder geval simpel te verwijderen. Succes. p.s. laat even weten hoe het afgelopen is. Alex

alexnijs (0), 19 jaar geleden

Nog even een correctie Jaap, ik heb hierboven geschreven "onder het inlaatspruitstuk", dit moet natuurlijk onder het luchtfilterhuis zijn, rechts naast het gasklephuis.

Jaap4739 (0), 19 jaar geleden

Hallo Alex,Ik heb vandaag een andere sensor geplaats en nu maar afwachten wat hij met een koude start doetik laat het nog wel horen.
jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.