Renault R19, 1.4 Driver: Koelvloeistof kwijt

Bouwjaar: 1994

Sinds februari ben ik Renault rijder, en dik tevreden. Rijdt lekker en een stuk meer confort dan de cinquecento waarin ik hiervoor reed.

Toen ik gisteren de motorkap opendeed om ruitenwisservloeistof te vullen en olie te checken, bleek dat er geen koelvloeistof meer in het reservoir zat. De olie is schoon en in de leidingen is niet direct een lek te vinden. Bovendien loopt de motor als een zonnetje en start keurig iedere morgen.

Wat kan dit zijn en hoe kan ik het (laten) verhelpen?

weesy

Geplaatst door weesy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

2-fast-reanult (0) PRO, 19 jaar geleden

meschien lekt hy op de koppakking en verbrand hy het gewoon

Rianne Nijs (0), 19 jaar geleden

Als reactie op Peter, dan zou tie gewoon rot moeten lopen, maar dat doet tie niet. Ik denk eerder dat er gewoon een leiding lek is . (Heb ik toevallig vanmorgen zelf ook gehad.) Ik zou zeggen laat hem eens akpersen. mv,g, Rianne en Alex.

magic (0), 19 jaar geleden

waterpomp najkijken

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

een auto kan met een lekke koppakking toch netjes lopen.kIJK GEWOON EVEN HOE VAAK JE MOET BIJVULLEN EN HOEVEEL.Let wel goed op je temp. want als die te hoog word gaat het zeker mis.peil je olie net even iets vaker om te contr. of het niet naar hewt carter lekt,dan stijgt je olie peil doordat er water in zit en water smeert niet.maar als je hem nergens water ziet lekken is waarschijnlijk toch je koppaking lek.

michael

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je koppakking kan ook uiwendig lekken en dat is vooral aan de achterkant bij die motoren aan de bakzijde dan loopt je motor nog gewoon goed alleen het lekt naar buiten moet je eens onder je auto kijken vooral op je uitlaat dat word dan een beetje geel van kleur succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.