Renault Laguna: Aandrijfgeluid uit eerste versnelling Laguna II 2.0 16V 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16V

L.S.,

Ik heb een Laguna 2.0 16V uit 9/2006 met het volgende gedrag. Bij het hard optrekken(lees plakgas) in zijn eerste versnelling komt is er een sterk aandrijfgeluid hoorbaar. Andere versnellingen hebben hier geen last vast van, die funktioneren goed. Bij normaal accelereren is er niets hoorbaar. De versnellingsbak schakelt verder prima en ook zijn vijfde versnelling is prima. Wat er ook in zit is dat de auto bij het optrekken een beetje gaat trillen in de voortrein. De sterkte van de trilling is weer afhankelijk van hoe snel je optrekt maar in het algemeen altijd licht aanwezig bij versnellen. Bij constante snelheid niet echt last van. Banden zijn al een keer omgelegd van voor naar achter en daar verdenk ik het ook niet meer in.Boven de 100km/h is het zeker weg en op hogere snelheden is de auto absoluut trillingsvrij. Heeft iemand een idee wat hier het probleem is. Moet ik het zoeken in de versnellingsbak of kunnen de aandrijfassen hier een rol in spelen of een ander iets. Graag jullie advies.

Alvast bedankt.

Grt, Twan

Twan-e

Geplaatst door Twan-e (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

pendelsteun van de bovenste motor steun verwijderen en dan nog eens proberen.

Twan-e (0), 13 jaar geleden

Pendelsteun dient idd vervangen te worden aangezien het voor een groot deel gescheurd is. Maar na het verwijderen van de pendelsteun was het probleem niet opgelost, niet meer en minder.

sgm (0), 13 jaar geleden

Hoe klinkt dat "sterk aandrijfgeluid" in jouw oren?

Twan-e (0), 13 jaar geleden

Bovenste pendelsteun vervangen en probleem is nog steeds niet opgelost. Het lijkt er wel op dat er een sterke relatie is met het kantelen van de motor. Onderste pendelsteun lijkt op het oog goed te zijn en met hulp van bandenlepel geen scheuren zichtbaar.

supersip (0), 13 jaar geleden

is het een soort plok geluid ,want dan kan het zijn dat het de aandrijfas is heb ik ook gehad ,bij ingang versnellings bak ...

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

ligt de uitlaat overal goed vrij

Twan-e (0), 13 jaar geleden

De uitlaat ligt overal goed vrij, daar is niets aan te zien

Twan-e (0), 12 jaar geleden

Helaas probleem nog niet opgelost. Hangt mogelijk samen met nieuw topic welke ik later vandaag zal plaatsen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.