Renault Laguna: bijgeluid

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Hoi allemaal,

Ik heb nu bijna drie jaar een mooie Laguna. Loopt en rijdt fantastisch. Alleen als de Airco aangaat en het toerental boven de 3500 toeren komt heb ik een raar bijgeluid. (Ondertussen is het geluid er ook als de aircopomp niet werkt). Het is net of er een soort compressor aangaat en ook tijdens het rijden is dat hinderlijk hoorbaar. Gaat na een poosje ook weer uit maar komt ook weer terug. We hebben ondertussen alle rollen dus ook de spanrol vervangen, daarna de onderste poelie en toen de dynamo. Niets helpt als laatste hebben we zaterdag de leiding (hoge druk) waarin een filter of zoiets zit vervangen en ook dat heeft niet geholpen. We heb ondertussen de derde aircopomp geplaatst (komt uit een laguna zonder bijgeluid) maar het geluid wordt steeds heftiger. Nu heb ik zo'n fijne auto maar het geluid wordt steeds indingerder en niet prettig om te horen.

Ik heb in 2011 dit probleem ook ingebracht en toen was er het probleem nog niet zo bekend. Ik hoop dat nu ergens iemand is die het probleem ook kent en heeft kunnen oplossen.

Bij voorbaat al bedankt
Met vriendelijke groet
Johan Roelofs

joh.1

Geplaatst door joh.1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 13 jaar geleden

Het is toevallig niet de koelventilator die voor bij de radiateur zit die in de hoogste stand lawaai maakt.
Controleer deze eens op lager speling want ze kunnen behoorlijk gaan brommen als er speling op zit.

patrickvo (0), 13 jaar geleden

hallo Johan,

Mijn laguna deed het zelfde, paar maand geleden is de airco pomp vast geslagen.

bekend probleem bij deze auto's.

groeten van Patrick

joh.1 (0), 12 jaar geleden

Oke Patrick

Dank je voor je bericht, we gaan verder zoeken

Groetjes
Johan

joh.1 (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Het is toevallig niet de koelventilator die voor bij de radiateur zit die in de hoogste stand lawaai maakt.
Controleer deze eens op lager speling want ze kunnen behoorlijk gaan brommen als er speling op zit.[/quote]
Bedankt voor je bericht,
Het zit hem waarschijnlijk in de configuratie want daar staat een verkeerd motor type vermeld en helaas kunnen we dat niet aanpassen dus moeten we uitzoeken hoe dat wel kan.


Groetjes
Johan Roelofs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.