Renault Laguna: gaspedaal werkt niet meer

Bouwjaar: 2002, Motorcode: diesel

Hallo Allemaal,

Vanmiddag is mijn gaspendaal op de niet werken stand gegaan. Motor wel lopen, waarschijnlijk in noodloop, maar bij indrukken gaspedaal geen enkele reactie. Op het dashboard brand een oranje lampje van het voorgloeien. De meneer van de ANWB denkt dat het gaspendaal overleden is.
Zijn er mensen met ervaringen dat het gaspedaal er mee nokt bij een laguna uit 2002.
Ik lees hier verschillende malen iets over 8 draden door solderen?. Ik heb het pedaal gedemonteerd en interessant naar de binnenzijde gekeken maar ben niks wijzer geworden.

Al vast bedankt

Gr

klaasvaak15

Geplaatst door klaasvaak15 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 13 jaar geleden

Eerste stap is uitlezen welke storing er is geweest waardoor de auto in noodloop ging. Er kan van alles aan de hand zijn, variërend van een klein probleem tot een defecte turbo en/of intercooler. Je kunt eens kijken of er wat te zien is aan de intercooler, zoals bol staan of sporen van lekkage.
Ben even voorzichtig met het gebruik van de auto. Want deze motoren staan erom bekend wel eens op hol te slaan door olielekkage van de turbo. De auto gaat dan op z'n eigen smeerolie lopen en is NIET uit te zetten met de start/stop knop! Je moet de auto dan smoren door te rijden in een hoge versnelling en dan met de rem de auto tot stoppen te dwingen, waarbij de motor afslaat.

klaasvaak15 (0), 13 jaar geleden

[quote=sgm]Eerste stap is uitlezen welke storing er is geweest waardoor de auto in noodloop ging. Er kan van alles aan de hand zijn, variërend van een klein probleem tot een defecte turbo en/of intercooler. Je kunt eens kijken of er wat te zien is aan de intercooler, zoals bol staan of sporen van lekkage.
Ben even voorzichtig met het gebruik van de auto. Want deze motoren staan erom bekend wel eens op hol te slaan door olielekkage van de turbo. De auto gaat dan op z'n eigen smeerolie lopen en is NIET uit te zetten met de start/stop knop! Je moet de auto dan smoren door te rijden in een hoge versnelling en dan met de rem de auto tot stoppen te dwingen, waarbij de motor afslaat.[/quote]
Hoezo defecte Turbo of intercooler??? de motor loopt gewoon alleen 300 toeren meer. Mijn gaspendaal doet het niet meer!!!

Het uitlezen was door de meneer van de ANWB niet mogelijk, zijn apparatuur kon niks lezen.

sgm (0), 13 jaar geleden

Er is een reden waarom de auto in noodloop ging. Het zou kunnen dat er een probleem is dat ik omschreef. Dat komt vaak voor bij deze auto's. Dus ben daar bedacht op. Het kan vals alarm zijn, maar als je auto op hol slaat, dan ben je er tenminste op bedacht.

klaasvaak15 (0), 13 jaar geleden

Het was de EGR klep. Deze was uit elkaar gevallen en dan werkt ie nie meer. Ik had het gaspendaal met sensor vervangen maar dat was het niet. Noodgedwongen opzoek naar een ander probleem en de zoektocht eindigde bij de EGR klep. Inelkaar gezet en weer lopen als een zonnetje. Handig is ook dat het gaspendaal weer zijn werk doet.

Ik ben weg.......lekker rijden met me lag!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.