Renault Laguna: Aanhaalmoment wielnaaf achter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Binnenkort ga ik mijn remschijven achter vervangen.
Ik ben in het bezit van dop 36 en een momentsleutel maar weet het aanhaal moment niet.
Weet iemand op welk moment ik de moeren van de wielnaven vast moet zetten en zijn er nog andere tips waar ik op moet letten

Bij voorbaat dank

EDO2549

Geplaatst door EDO2549 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 14 jaar geleden

175Nm.

EDO2549 (0), 14 jaar geleden

Hans bedankt!

sgm (0), 14 jaar geleden

Let erop dat je de juiste schijven koopt. Je hebt types met en zonder lager. Ik weet niet of het verstandig is om te proberen om het lager over te zetten. Bij mijn auto is toen het lager mee vervangen. De ABS ring zit ook in de schijf. Die moet je er heeeeel voorzichtig uithalen en over zetten op de nieuwe schijf. Of nieuw kopen uiteraard. Denk ook aan het schoonmaken van de remschijf met remmenreiniger. Nieuwe blokken plaatsen uiteraard, evenals de splitpen als die erop zit. Denk ook aan de automatische verstelling van de handrem. Die moet je ook terugdraaien als ik me niet vergis.

EDO2549 (0), 14 jaar geleden

Bas,
Het verhaal van de abs ring begrijp ik niet goed.
Ik ga in de kerstvakantie e.e.a vervangen. Ik zal dan de ABS Ring wel tegenkomen.
Ik heb nieuwe schijven met lagers en blokken.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij zit er gewoon een magneetje in de zijkant van het lager en werkt deze niet met van die ringen met gaatjes erin.
Er zit geen splitpen in de blokken. Maar je moet een van de blokken erop schuiven, dit is het blok met de vlinder achtige metalen beugel erop. Op de remzuiger zit een randje, het blok kan je vanaf een kant erop schuiven. Doe je dit niet komt je remblok scheef te zitten met alle gevolgen van dien. De ander kan je zo erin zetten. De zuiger kan je terug draaien met een punttang, veel draaien en wat kracht. Ik geloof draaien met de klok mee.

EDO2549 (0), 14 jaar geleden

die ABS kon ik ook al niet vinden. De remblokken, dat gaat lukken.
bedankt Sebastiaan.

Hans4040 (335) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.