Renault Laguna: veel druk in de motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

hoi ik heb een renault laguna 2.2 dci staan die bouwt veel druk op in de motor eerst sprong de stop uit de diesel opvoerpomp (ter hoogte van de distributie) dus heb heb dr een nieuwe ingezet met lock tite die is nu blijve zitte hij heeft nu druk opgebouwt de turbo heeft de olie door laten lopen de intercooler staat vol wat kan ik hier mee aan en wat kan ik hier aan doen (hele motor zit onder de olie zelfs bij de injectors en bijrijders kant zit ook onder de motorolie)(en van de motor tot de achter bumper zit olie)




wie kan me hier mee helpe wat nuttige tips te geve wat kan hier van de oorzaak zijn????????

edwin1981

Geplaatst door edwin1981 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

controleer om te beeginnen de carterventilatie eens

edwin1981 (0), 14 jaar geleden

de carter ventilatie is open en schoon als ik hem stationair laat lopen kan ik ook rustig de olie vul dop losdraaien je voelt dan haast geen druk en het olie spuit niet uit de vulgat in de kleppendeksel er is olie in de uitlaat gelopen rookt gigantisch

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

dan is denk ik de turbo lek

edwin1981 (0), 14 jaar geleden

zit een hele grote kans in dat die turbo lek is die druk in de motor komt nie echt gelijk duurt ongeveer een half uurtje toen die stop eruit sprong heb ik er een nieuwe ingezet toen openbaarde zich het probleem met die turbo en dat de olie overal zit behalve in de motor maar die stop die ik erin heb gezet (in die opvoerpomp aan de distibutie kant)zit er nog in had daar de eerste keer anderhalf liter olie ingegooit dat liep gewoon lekker de motor in

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

weet niet welke pvoer pomp je bedoelt dat je daar olie ingooit die de motor inloopt
je hebt toch niet je turbo inlaat volgegoten met olie?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Kleppendeksel intern gescheurd, zijn al meerdere gevallen van bekend op problemcar.

braintjuh (0) PRO, 14 jaar geleden

Zelf denk ik dat de kleppendeksel krom of gescheurd is.
Ik heb pas een Espace 2.2dci in de werkplaats gehad, had het zelfde probleem, alleen bij hem schoot de oliepeil stok er steeds uit.
pakking + deksel vervangen probleem weg!! ik adviseer wel om de deksel zelf ook te vervangen, die is van kunstof en vervormd makkelijk en misschien al gebeurd.

deze oplossing staat trouwens ook bij de renault dealer als actis oplossing voor de bekende hier.

succes er meer.

edwin1981 (0), 14 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]weet niet welke pvoer pomp je bedoelt dat je daar olie ingooit die de motor inloopt
je hebt toch niet je turbo inlaat volgegoten met olie?[/quote]
tis de pomp rechts voorin aan de bovenzijde (distibutie kant ) tis niet de inlaat van de turbo anders was het niet al te slim zijn

dus de kleppendeksel kan de oorzaak zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.