Renault Laguna 2003: Aankooptips

Bouwjaar: 2003

Waar moet ik op letten bij de aankoop van Laguna GT 2.2 DCI uit 2003 met 150000 km op de teller. Het is een diesel met automaat. Is het wel verstandig om deze auto te kopen, aangezien ik op dit forum veel klachten lees over de Laguna.
Zijn er bepaalde dingen waar ik speciaal op moet letten?

Groetjes Ron

vlemee

Geplaatst door vlemee , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

Henk Nobach PRO, 14 jaar geleden

Motor is goed. Automaat is probleemloos. Auto is van 2003, het betere bouwjaar.

vlemee, 14 jaar geleden

Je hoort van die verhalen, dat je een Renault alleen maar nieuw moet kopen. Als je hem tweede-hands zou kopen dan heb je alleen maar ellende. Het is trouwens een ex-lease auto, dus qua onderhoud zit het wel goed. Is er iemand bekend met dit fenomeen? Wie kent trouwens "dekra-keuring", is dit net zoiets als bij de ANWB, behalve dat de dekra ter plaatse komt.

Ron

PL, 14 jaar geleden

Bij een ex-lease auto is het onderhoud goed tot op het laatst omdat ze er dan toch uitgaan, dus altijd nagaan wanneer het laatste echte onderhoud is uitgevoerd en wat ze hebben gedaan. Er zijn nogal wat storingen met de Laguna maar je leest ook dat je na 2002 wel weer een redelijke kunt kopen. Bij een ex-lease is de vorige berijder ook vaak te achterhalen.

Erwin2907, 14 jaar geleden

Deze auto's rijden gewelding en hebben perfecte stoelen, dus ideaal voor kilometer vreten. Maar helaas wil de cruise control weleens weigeren en de versnellingsbak steun wil weleens kapot gaan, en heb ook al gehoord dat er nog weleens een versnellingsbak in elkaar wil draaien (trouwens ook met de vorige Laguna, eigen ervaring). Maar zoals met elke auto moet je een beetje geluk hebben. Een toyota kan ook vervelend doen. En het ziet er nog eens goed uit, zo'n Laguna.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.