Renault laguna gt: automaat schakelt niet goed terug. (3+4 tegelijk)

Bouwjaar: 2001

Ik heb een laguna 3.o v6 waarvan in de file rijden en dan op de motor afremmen de bak bij ongeveer 30 km. twee versn.tegelijk terug schakelt,doe ik het afremmen met de remmen dan geen problemen. Met het stilstaan bij een verkeerslicht springt de bak in zijn vrij, rem loslaten en een bonk is het gevolg.Het in zijn vrij springen schijnt normaal te zijn volgens de dealer. M aar een collega heeft een espace 3.5 v6 met de zelfde bak(type su1) en die heeft geen problemen. De laguna heeft 161000 km gelopen.

heeft er iemand een idee

jannes5112

Geplaatst door jannes5112 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

xander12355 (0), 18 jaar geleden

Herkenbare problemen.
Mijn laguna gt 3.o v6 met 120K op de teller doet dit in zn vrij springen ook, met een bonk bij het optrekken als gevolg. Daarnaast als de bak opschakelt en ik een seconde daarna rem, geeft deze een enorme schok. Het lijkt wel of de bak tijdens het remmen in z'n lock-up schiet. schakelen van 2e naar 3e versnelling schiet de toerenteller kort in de max en pas daarna is het daadwerkelijke schakemoment.

Iemand?

hoger (0) PRO, 18 jaar geleden

Hydraulische blok in bak defect. laten uitlezen bij renault

jannes5112 (0), 18 jaar geleden

Ik heb hem uitlaten lezen bij de dealer maar die heeft geen fout codes kunnen vinden. Ze hadden het wel over een code 105 dit in onderling overleg met autrans.

nienh006 (0) PRO, 18 jaar geleden

In de versnellingsbak zitten verschillende koppelingen 1 van deze zal teveel lekken.
Kun je makkelijk controleren van R naar D als niet meteen begint met kruipen is deze koppeling versleten, geeft ook klachten met schakelen.

jannes5112 (0), 18 jaar geleden

Auto staat sinds 19 December bij Autrans,uitgelezen en getest maar geen rare dingen,hydraulische blok los gehaald kwam allemaal slijpsel tevoorschijn en een brand lucht. Advies toch maar bak reviseren. Als klaar is zal het wel weer goed werken. Ik heb mij laten vertellen dat je zowieso de bak bij 160000-200000 km moet reviseren het schijnt en euvel te zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.