Renault Megane: Aanschaf Megane grand tour 1.5 dCi 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Beste mensen,

Ik heb begrepen dat dit soort topics nogal wat teweeg brengt, maar dit is niet de bedoeling.
Ik heb afgelopen zaterdag proefgereden in een megane grand tour 1.5 dCi . In goede staat, 124 dkm.
Privilege luxze uitvoering. Ten opzichte van mijn fiat bravo uit 96 een stuk comfortabeler.
Ik moet komende 2 jaar 90 dkm rijden en dacht in het kader van de zuinige motor en de plaats, dit is mijn auto. Nu begrijp ik van kennissen dat renault elektronisch niet sterk is. Een andere optie is en peugeot 206 sw, maar daarvan hoor ik ook dat ie elektronisch niet goed is. Ik denk zelf dat van alle auto's iets te zeggen valt.
Ik lees hier dat er veel sensoren sneuvelen, ook die in de deuren en banden en dergelijke. Wanneer deze sneuvelen en kan ik het circuitje dan niet doorverbinden?
Ik wil graag weten wat me te wachten staat.

Alvast bedankt

Groeten Rik

il_cinque

Geplaatst door il_cinque , lid sinds 12 jaar geleden

5 Reacties

Renaultmonteurtje PRO, 12 jaar geleden

als een sensor sneuvelt kun je het circuit NIET door verbinden !

il_cinque, 12 jaar geleden

Dat zal komen door het can bus circuit neem ik aan. Dat is erg jammer, anders was t makkelijk geweest bij problemen.
groet Rik

Renaultmonteurtje PRO, 12 jaar geleden

onder andere, en de storing blijft gewoon. Een sensor Registreert iets, bv de O2 waarde in je uitlaat gassen, als je dit wil door verbinden heeft weinig nut, de spanning moet iets fluctueren ...

il_cinque, 12 jaar geleden

Het voornaamste is dat ik niet langs de weg kom te staan doordat eea deursensor of zo kapot is. Ik lees veel van dat soort klachten. Maar motorisch kan ik niet zo veel terugvinden. Is het een auto om 90000 km mee vol te maken, of is er iets waarmee ik meer zekerheid kan verwachten?
Wel graag in dezelfde klasse. (een kleine station dus) ik heb ruimte alleen nodig voor de hond.

Kort omschreven hoeveel meer risico loop ik op problemen bij de aankoop van een megane ten opzichte van een 206 sw of een ford focus bijv (welke weer duurder is)

moderator PRO, 12 jaar geleden

De doelstelling van deze site is het oplossen van TECHNISCHE problemen van auto's. NIET een advies- en/of informatiesite voor aspirantkopers van een (andere) auto.
De topics waarin toch om aankooptips cq. adviezen wordt gevraagd worden door het moderatorteam gesloten.
Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.