Renault Megane: aansluiten kabelset trekhaak

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 1400B

Hallo,

Ik heb net een nieuwe trekhaak gemonteerd. Met de gebruiksaanwijzing van Brink in de hand nog een hele klus. Een probleem waar ik niet uitkom:

In de handleiding staat bijvoorbeeld dat je de de linkerknipperlich-draad op de geel/zwarte draad moet aansl;uiten die je bij het linker achterlich vandaan haalt. Mijn probleem......ik heb daar helemaal geen gele of zwarte draad. Ik geloof dat ik alles zou kunnen doormeten, maar ik heb geen multimeter en ben daar ook niet echt handig in. Iemand die mij kan vertellen op welke posities de knipper/achter-remlichten ziutten bij mijn auto. Chassisnummer is VF1LA0W0519836343

Andere oplossingen natuurlijk ook welkom!

Bedankt,

Sander

jansennesnaj

Geplaatst door jansennesnaj (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Zonder meter of spanningzoeker gaat het niet lukken. Voor nog geen 10 euro heb je er al een of voor nog minder een 12V spanningzoeker met een scherpe punt om door de bedrading te steken. Misschien kun je de kleur van de draden volgen vanaf het achterlicht zelf.

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hallo

Waarom kijk je niet in ieder achterlicht hoe het aangesloten zit?
In bedrading prikken is vragen om oxidatieproblemen en brekende draden op die plek.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

[quote=GercoXXL]Hallo

In bedrading prikken is vragen om oxidatieproblemen en brekende draden op die plek.[/quote]
Daar hoef je niet bang voor te zijn. Puntje van spanningzoeker is scherp en dun. Daardoor minuscuul gaatje. Betreft een koperkern dus oxidatie geen gevolgen. Bovendien zit berdading in de auto. Maar om het perfect te houden wikkel je er na de meting een stukje tape om.

robert10078 (0), 16 jaar geleden

Vreemd dat jij de draden zo aan moet sluiten.
Ik heb nog niet zo lang geleden een trekhaak bij een Megane gemonteerd, en er waren zgn OEM stekkers bij. Dus niks geen gepruts met draden; connectors van de "trekhaakbundel" aansluiten op de connectors aan de auto, en vervolgens de dradenbundel aansluiten op de trekhaakdoos (dat is wel even fröbelen..)
Werkt perfect !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.