Renault Megane: Backfire

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6e

Hallo,
Mijn Renault Megane Coupe 1.6e uit 1998 heeft last van backfire op LPG G3. De vorige eigenaar heeft er een openlucht filter opgezet, deze ga ik vervangen door een originele luchtfilter. Echter is daarmee het probleem nog niet weg weten diverse mensen mij te vertellen: er moet ook een zogenaamde 'mix-ring'/'luchtwervelring'/'gaasfilter' in die nu ontbreekt die ervoor zorgt dat de lpg-lucht verhouding goed is. Nu is de CO waarde niet goed waardoor er geen APK goedkeuring volgt.
Er zit een Eurogas installatie op. Eurogas zelf levert de ringen niet meer. Wie kan mij helpen om zo'n ring te regelen? Wie heeft zo'n ring, waar kan ik m halen?

Gerard.

Gerard11

Geplaatst door Gerard11 , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

anoniem-1573996169, 13 jaar geleden

backfire is vaak het probleem van slechte bougiekabels en te arm mengsel zodat dat mengsel niet snel genoeg verbrand

pieterp9094 PRO, 13 jaar geleden

Hoe is de CO als de motor op benzine loopt ? Vaker zit zoiets in de ontsteking maar het zouden ook de kleppen kunnen zijn die gesteld moeten worden of die uitgesteld zijn.

janneman 1968 PRO, 13 jaar geleden

er bestaan gas bougie"s deze monteren en je bougiekabels goed controlen dat kan je doen met een plantenspuit spuit dan op de bougie kabel en kijk of deze vonken als de motor loopt zoja zijn je bougiekabels defect

primera p11, 13 jaar geleden

Gas bougies vind ik weg gegooid geld.
Als je ze afstelt op 0.6 en een graad kouder neemt heb je ook je gasbougies.
Bobines zijn vaak het probleem bij deze auto's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.