Renault Megane: Startproblemen Megane Coupe

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Hoi,

Nadat ik al meerdere problemen met mijn Megane coupe heb gehad, kreeg ik er zojuist nog een bij.

Ik ben naar de winkel geweest (afstand van ca 10km), als ik vervolgens weer weg wil rijden draai ik de sleutel om, de auto start maar slaat ook meteen weer af.
Dit gebeurde 3x achtereen waarna ik na het starten meteen gas heb gegeven, toen bleef hij wel lopen en heb er verder geen last meer van gehad totdat ik thuis was. Start ik hem nu echter weer, dan heb ik weer hetzelfde probleem. Overigens stond na de tweede keer starten de radio uit, alle andere gegevens zoals de km-stand van de dagteller etc. bleven wel staan.

Een ander probleem dat nog steeds niet opgelost is is het volgende:
Als ik met de auto weg ga en ik trap met koude motor vanuit een hoog toerental de koppeling in, dan zakt het toerental helemaal terug totdat de motor dus afslaat. Vervolgens slaat hij na gas geven tijdens het starten pas weer aan. Rem ik echter op de motor af en trap ik pas bij de 1500toeren de koppeling in, is er nix aan de hand. Wel valt me op dat het toerental schommelt (meestal tussen de 750 en de 1100).

Heb al verschillende dingen laten vervangen:
Koppakking (is overigens niet goed gedaan dus moet binnenkort opnieuw gedaan worden)
Stappenmotor
Slangen van het koelsysteem, deze waren poreus
Gasklephuis schoongemaakt

Iemand tips?

vanDoorn

Geplaatst door vanDoorn (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

janneman 1968 (0) PRO, 16 jaar geleden

let eens op het slangentje van de map sensor deze scheuren nog al vaak en dan slaat hij regelmatig af en waar je ook eens naar moet kijken is dat boven bij de dynamo 2 massa punten zitten deze willen ook vaak los zitten dan krijg je jou probleem aan deze draden mag je best hard trekken als deze los zitten gewoon vast zetten met een oog

vanDoorn (0), 16 jaar geleden

Heb het net gecontroleerd, de massakabels (1 dikkere en 1dunne) zitten gewoon goed vast en het slangetje van de map sensor (boven/achter het motorblok toch?) is niet gescheurd.

Wel ontdekte ik een vacuumleiding die beschadigd was (de leiding die achter de oliepeilstok langs gaat), heb hier met lopende motor wat remmenreiniger opgespoten, het toerental veranderde echter niet, hetgeen erop zou duiden dat de slang nog niet lek is...

vanDoorn (0), 16 jaar geleden

Het startprobleem is ondertussen al verholpen, heeft er de hele dag last van gehad maar toen ik het de volgende dag weer probeerde ging het meteen goed en sindsdien nergens meer last van gehad.

Wel heeft hij nog steeds de neiging om met koude motor en intrappen van koppeling vanuit hoog toerental af te slaan. Ik heb echter het gevoel dat dit sterk afhankelijk is van de buitentemperatuur, hoe warmer het buiten is, hoe minder last hij ervan heeft.

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

zou na het gasklephuis schoon maken je stappen motor maar op nieuw inleren daar lijkt namenlijk jouw probleem verdacht veel op.

er zitten 2 zekeringen van 5 amp in je zekeringen kast bij de ene staat memo inj en bij de andere iets van ulm deze 2 verwijder je en zet daarna je contact aan dan de zekeringen terug plaatsen .
contact uit daarna aan en de auto met zoveel mogenlijk verbruikers(kachel, lichten, mistlamp , achterraam verwarming) aan zedtten en stationair laten draaien tot de motor op bedrijfs temp. is dan is alles ingeleerd.

vanDoorn (0), 16 jaar geleden

Heb het klepje van de zekeringenkast hier naast me liggen, heb het al eens geprobeerd met alleen de memo inject zekering, toen werkte het echter niet. Kan het zijn dat die andere zekering ALIM UC BIC heet? Als dit hem volgens jou moet zijn, dan probeer ik het binnenkort nog eens en dan laat ik even weten of het gewerkt heeft.

In ieder geval bedankt voor het meedenken!

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=vanDoorn]Heb het klepje van de zekeringenkast hier naast me liggen, heb het al eens geprobeerd met alleen de memo inject zekering, toen werkte het echter niet. Kan het zijn dat die andere zekering ALIM UC BIC heet? Als dit hem volgens jou moet zijn, dan probeer ik het binnenkort nog eens en dan laat ik even weten of het gewerkt heeft.

In ieder geval bedankt voor het meedenken![/quote]
dat is hem inderdaad

vanDoorn (0), 16 jaar geleden

Heb het net gedaan, dus ben benieuwd wat er gebeurd als ik weer eens met koude motor weg rij. Hopelijk is het nu allemaal voor elkaar, en anders lezen jullie het hier vanzelf wel weer.

vanDoorn (0), 15 jaar geleden

Ben ik weer, sinds het inleren is de motor weer 2x afgeslagen. Het probleem is dus nog niet verholpen, het is alleen minder erg doordat de buitentemperatuur hoger ligt...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.