Renault KANGOO 1.2 EURO 2000: aantrekmoment cilinderkop 20 Nm

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1149, Vermogen (kw): 43

beste leden ,
heb een nieuwe koppakking voor op de motor , maar nu bij het bij geleverd document van de koppakking staat er aantrekmoment 20 Nm en dan 200 graden bij per bout maar de momentsleutel die ik heb begint maar bij 42 Nm .mijn vraag is nu zou ik het aandurven de bouten aan te trekken op 42 Nm en geen graden bij te geven per bout ?? .

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Of jij het aandurft, weet alleen jijzelf.
Neen !! Zorg voor goed gereedschap. Passende momentsleutel en gradenboog gebruiken.

patje1967 (0), 8 jaar geleden

beste leden ,
met het gepaste gereedschap is dit opgelost maar zit nu met een ander probleem , weet nu echter niet als ik mag verder doen op dit topic maar heb het volgende voor alles is weer gemonteerd maar wil de motor starten en hij doet het niet heb een bougie eruit gedraait en heb geen vonk heb dus geen onsteking veronderstel ik . heb wel de minpool van de accu eraf gehad om eventuele kortsluiting te voorkomen wat zou er eventueel mis kunnen gegaan zijn ben einde raad , alvast dank

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Geen vonk op ´alle´ bougie´s ?
Controleer of je alle stekkertjes hebt teruggeplaatst ná je koppakking reparatie. Krukassensor terug aangesloten? Kabelboon losgehad?!

patje1967 (0), 8 jaar geleden

ja ik heb alle stekkertjes terug geplaatst en de krukas sensor zit deze rechts vooraan dat je moet losmaken voor de cilinderkop er af te halen ( zo een vierkant aansluiting ) , en ja op alle 4 de bougie's geen vonk alvast dank voor de snelle reactie , grtj

patje1967 (0), 8 jaar geleden

de krukas sensor waar deze ergens kunnen zitten aub ,

Ralf_Jensen (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik verdenk een defect in de stekker van je krukas sensor. Bij het terugplaatsen een pennetje krom gedrukt, of teruggedrukt?!
Sensor beschadigd door oneigenlijk gebruik?!?
Meet in ieder geval het signaal welke hier vandaan komt.

patje1967 (0), 8 jaar geleden

alvast dank voor de tip Ralf_Jensen maar waar kan ik die sensor eventueel vinden ?
, grtj

patje1967 (0), 8 jaar geleden

beste leden ,
probleem opgelost heb de BDP sensor ( uiteindelijk gevonden ) eraf gehaald en schoon gemaakt terug geplaatst en de motor draait als een naaimachientje , nogmaals dank voor de tips , mag gesloten worden , grtj pat

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.