Renault Kangoo: Koppeling vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1400

Hartelijk dank, aan youtube had ik nog niet gedacht

mvsbab

Geplaatst door mvsbab (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mvsbab (0), 8 jaar geleden

Hallo,

Ik wil zelf proberen de koppeling te vervangen van mn kangoo 1.4 RN op Lpg g3.
Ik heb in een grijs verleden (1998) ooit een koppeling vervangen van een Citroen BX en ben van mening dat ik het technische inzicht wel heb om het tot een goed einde te brengen.
De dagwaarde van de auto is minimaal door een botsing toen ik de auto nog maar 3 dagen had, de schade heb ik zelf herstelt (ehh bedoel verminderd)

Ik wil de koppeling ook vervangen met het idee... lukt het me dan is het mooi meegenomen, anders gaat die naar de sloop.

Als ik ga zoeken op internet hoe de koppeling vervangen moet worden. Kom ik iets tegen van een kangoo 1.9D, ( http://www.problemcar.nl/nl/professional... ) hier zou de motor er uitgenomen moeten worden, of het subframe wat laten zakken.

Geldt dit ook voor de 1.4RN ? Of is er een andere manier?

Alvast bedankt voor het meedenken.
Martin

kaleido 1 (1645) PRO, 8 jaar geleden

Is te vergelijken met de 1.9 D
Kijk eens op you-tube onder clutch change renault kangoo.

mvsbab (0), 8 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen hoeveel versnellingsbak olie er in moet? Ik kom namelijk tegenstrijdig informatie tegen op internet.
Namelijk 0,8 liter (meerdere websites en 3.4 liter op de brezan (png) site.
En of ik nu 1 liter moet kopen of 4...Dat scheelt nog al.

kaleido 1 (1645) PRO, 8 jaar geleden

De bak loopt niet helemaal leeg 3 liter moet genoeg zijn.

mvsbab (0), 8 jaar geleden

Nou de koppeling zit er in.
Echter heb ik nog 2 probleempjes.
Ik heb de stang van de versnellingspook losgemaakt, maar ik krijg de pook niet meer lekker schakelend. Is er een manier om die goed af te stellen. (Als ik hem in zn 1 en dus de pook naar links druk dan moet ik het iets laten vieren om het in zn 1 te zetten.)

Ook is er met vastdraaien een (waarschijnlijk) gelaste moer losgekomen.
Het betreft de moet van de verbindingsplaat van subframe naar carrosserie. Deze verbindingsplaat lijkt veel op de hoofdletter A.
De moer die losgekomen is zit in de carrosserie balk ongeveer te hoogte van het gaspedaal (van binnen uit gezien) Weet iemand of die bout van binnen uit te benaderen is, als ik de vloerbekleding aan de bestuurderskant verwijderd?

Alvast bedankt
Martin

mvsbab (0), 7 jaar geleden

Probleem opgelost (helaas) auto gaat naar de sloop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.