Renault Megane: ABS lampje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Renault profs,abs lampje brand ,uitlaten lezen geen foutcode gekregen maar de melding dat de krans op de linker aandrijfas defect is ,kan je duidelijk zien dat de krans niet goed is? komt dit voor of kan het ook de sensor zijn? Groet Leo

Geplaatst door

leo saab (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

is goed te zien zal ie waarschijnlijk gescheurs zijn

abc 0
badge

15 jaar

Leo, ik weet niet bij deze Renault maar de franse merken durven met twee soorten abs werken voor hetzelfde model van wagen, nl. Bosch e.a. Dit moet je meestal vermelden als je een aandrijfas moet vervangen. Je moet dan de tanden tellen op de krans. Ze (andere garage?) hebben er toch geen aandrijfas ingezet met verschillende tanden tegenover de rechtse?

jhl 0
badge

15 jaar

Het kan ook nog zijn dat de klem van de ashoes is gebroken en tussen de tandkrans en de sensor zit.

Henk Nobach 0
badge

15 jaar

Om een hoop tijd en kosten te besparen probeer het beeld van de sensor op een scoop te krijgen. Is dit goed dan moet je het probleem elders zoeken. Is het beeld niet goed meet dan de weerstand van de sensor. Is deze goed, vervang dan de ABS ring. suc6

Willyz 0
badge

15 jaar

Hallo profs wat een snelle reactie ,de tand krans is stuk het is duidelijk te zien allemaal bedankt groet Leo

leo saab 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.