Renault Megane: ABS lampje

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Renault profs,abs lampje brand ,uitlaten lezen geen foutcode gekregen maar de melding dat de krans op de linker aandrijfas defect is ,kan je duidelijk zien dat de krans niet goed is? komt dit voor of kan het ook de sensor zijn? Groet Leo

leo saab

Geplaatst door leo saab PRO , lid sinds 17 jaar geleden

5 Reacties

abc PRO, 12 jaar geleden

is goed te zien zal ie waarschijnlijk gescheurs zijn

jhl PRO, 12 jaar geleden

Leo, ik weet niet bij deze Renault maar de franse merken durven met twee soorten abs werken voor hetzelfde model van wagen, nl. Bosch e.a. Dit moet je meestal vermelden als je een aandrijfas moet vervangen. Je moet dan de tanden tellen op de krans. Ze (andere garage?) hebben er toch geen aandrijfas ingezet met verschillende tanden tegenover de rechtse?

Henk Nobach PRO, 12 jaar geleden

Het kan ook nog zijn dat de klem van de ashoes is gebroken en tussen de tandkrans en de sensor zit.

Willyz PRO, 12 jaar geleden

Om een hoop tijd en kosten te besparen probeer het beeld van de sensor op een scoop te krijgen. Is dit goed dan moet je het probleem elders zoeken. Is het beeld niet goed meet dan de weerstand van de sensor. Is deze goed, vervang dan de ABS ring. suc6

leo saab PRO, 12 jaar geleden

Hallo profs wat een snelle reactie ,de tand krans is stuk het is duidelijk te zien allemaal bedankt groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.