Renault Laguna: abs lampje blijft aan , service lampje na 5 min.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L - B56

bij mijn laguna 2.0L-RXE- automaat, blijft het ABS- lampje branden en na +/- 5 min. ook het service lampje + spraakmelding ABS uitgeschakeld.
5 dagen geleden is mijn accu overleden Renault-dealer heeft er toen een nieuwe ingezet, 3 dagen geleden is het ABS diverse keren geactiveerd door de gladheid-
ABS werkte perfect , echter de dag daarna blijft het ABS lampje branden !! en zoals normaal even later ook het service-lampje.
ABS wordt idd uitgeschakeld , wielen blokkeren nu in de sneeuw.
auto heeft 2 weken geleden een grote beurt gehad bij renault dealer en altijd op tijd onderhoud gehad.

kan er een verband zijn met het plaatsen van de nieuwe accu?? vind het ook vreemd maar misschien geheugen storing van ecu of ABS -unit of zo ?
kan de storing veroorzaakt worden doordat het ABS systeem kort geleden geactiveerd is geworden en hierdoor er iets kapot is gegaan??
ik neem aan dat het ABS systeem -van Renault- niet voor eenmalig gebruik is gemaakt ;-)

dealer heeft pas na de kerstdagen de tijd om hem "eventueel" uit te lezen , vandaar dat ik het hier ff post , zodat ik het misschien zelf op kan lossen .

gr. Limbra.

limbra

Geplaatst door limbra (555) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

gaat het lampje meteen branden als je start of na dat je een stukje gereden hebt?

limbra (555), 14 jaar geleden

ABS lampje blijft aan , dus vanaf het op contact zetten blijft het lampje aan

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

misschien een sensor vuil dus toch eerst uit lezen.

limbra (555), 14 jaar geleden

ok , sensor vuil ,het zou zomaar kunnen met de sneeuw en de pekel van de laatste dagen , zal hem na de kerstdagen wel ff uit laten lezen,
ik laat het weten wat de uitslag is van het uit lezen.

limbra (555), 14 jaar geleden

auto is uitgelezen bij renault dealer , volgens de monteur is de ABS tandring gebroken waardoor de sensor een fout signaal geeft/krijgt.
waarschijnlijk moet de homokineet of de gehele aandrijfas vervangen worden , ring was niet los te vervangen.
ik kon de auto achter laten bij de garage voor reparatie en ik kreeg een leenauto mee ,zonder kosten ondanks dat ik de laguna niet bij deze dealer gekocht heb, netjes.
hij zou woensdag-middag klaar zijn . incl. het oplossen van het te lage stationair toerental waar hij ook last van heeft.
tja, auto rijden is niet gratis.

gr. Limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.