Renault Laguna ll: ABS lampje blijft branden na vervangen achteras rubbers

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16V

Hallo,
voor de APK moesten de achteras rubbers vervangen worden, wat een plaatselijke vakgarage voor mij gedaan heeft.
Tevens is de remvloeistof ververst, op mijn verzoek.
Nadat ik de auto heb opgehaald bleek het ABS lampje te (blijven) branden, bij navraag bij de monteur kreeg ik te horen dat die na verloop van enkele kilometers weer uit moest gaan. Inmiddels al ~100 km gereden maar het lampje brandt nog.
ivm de feestdagen heb ik nog niet weer kontakt met de garage kunnen opnemen.
Vraag:kan dit veroorzaakt worden doordat er niet goed is ontlucht oid, of dat er onderdelen niet goed op hun plaats zijn gekomen?
of moet de renaultdealer iets resetten of inlezen?

Groetjes Marijn

markevle

Geplaatst door markevle (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

mogelijk een storing in de stekker van een van de ABS-sensors achter of zelfs vergeten weer aan te sluiten.
Kun je zelf wel even checken. Er zal vanaf elk wiel een draad lopen over de draagarm naar de onderkant v/d auto. Daar zal een stekker zitten. Stekker losmaken, eventueel inspuiten met contactspray en weer vast.
Helpt dat niet, vraag dan of ze hem even uitlezen.

markevle (0), 15 jaar geleden

Bedankt anne voor je reactie,
na bezoek aan een andere garage ivm het uitlijnen van de auto, bleek de ABS_kabel die over de draagarm hoort te lopen, er onder door te lopen , niet in de klem te zitten en gewoon los te hangen.
De vrouwelijke monteur (hulde!!!) deed voor aanvang van haar werkzaamheden een kleine visuele inspectie onder de auto, en herstelde ongevraagt dit euvel, waar mijn eigen garage zich al 2 keer over "gebogen" hadden, en naar hun idee opgelost hadden.
bedankt ,Marijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.