Renault Laguna: Gas valt uit, bezine loopt door

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.8 RXI

Wie kan mij helpen. Tijdens het rijden wil bij mij het gas nog wel eens uitvallen, hij schakelt dan automatisch over op benzine, soms heb je het niet eens door. Ik kan er niet echt een logica in vinden. Wel heb ik het idee dat het gebeurd op momenten dat de airco ook aanstaat. Word het de auto dan teveel? Als ik zelf de oorzaak zou moeten uitleggen lijkt het in mijn ogen of er ergens onderdelen vuil zijn en dat hij hierdoor niet meer volhoud om op gas te blijven rijden, kan dit? Als ik de auto dan afzet en enige tijd later opnieuw start schakelt hij gewoon weer over op gas, tijdens het rijden kan ik de knop ook wel weer omzetten alleen moet ik hiermee wel enige tijd wachten.
Vertel me wat kan het allemaal zijn. Ik wil wel langs de gasboer maar wil graag iets meer info van tevoren.

Mvg Bram

bram1982

Geplaatst door bram1982 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Ik vermoed , dat de verdamper/drukregelaar bevriest.

AS1 (105), 15 jaar geleden

Ik zou eerst eens alle stekkers van de gasinstallatie schoonmaken. Verder sludge aftappen v/d verdamper.

AS1 (105), 15 jaar geleden

[quote=E.T.Wiersum]Ik vermoed , dat de verdamper/drukregelaar bevriest.[/quote]
zou kunnen maar hij merkt niks tijdens het rijden. Koelvloeistofpeil is in orde?

bram1982 (0), 15 jaar geleden

Super bedankt alvast voor de verschillende reacties. Ik heb gisteren bewust gereden zonder airco aan. En dat had niet als gevolg dat ik dacht dat het zou hebben. Ook nu schakelde hij vanuit het niet over op benzine, dus dat het met de airco te maken heeft kan ik iig uitsluiten.

Bram

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.