Renault Laguna: laadstroomlampje en starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DC

Na het uitzetten van de motor wilde hij niet meer starten.De auto aan geduwd en hij liep direct.Het laadstroomlampje bleef echter branden.Ik heb er zo 50km mee naar huis gereden Thuis de accu (drie maanden oud) weer opgeladen en in de auto gezet.Weer wilde hij niet starten.Een klik van de startmotor,meer niet .Weer aangeduwd en en gemeten.Met alles aan(blower etc) meet ik op de accu 11.9. zonder alles aan 12.4.,met de motor uit 12.9volt.Als de motor loopt kan ik alles aanzetten ,groot licht verzwakt niet etc.
Weet iemand een oplossing,is het startmotor of de dynamo.Overigens als ik de accu opmeet op de polen is de waarde 12.9volt, meet ik de waarde na het kleine kastje(is dit een smeltzekering?)bij de pluspool is de waarde 1.5 a 2 volt, met het contact aan.
Zonder contact meet ik niets.Is dit een juiste waarde of is dat kastje stuk?De pluskabel gaat toch rechtstreeks naar de startmotor,dan is 2 volt toch veel te weinig?Ik hoor graag een oplossing,want elke keer aanduwen is ook niet alles.
Alvast bedankt
Ferry

ferdinand

Geplaatst door ferdinand (60) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

je geeft zelf al het antwoord..
moet minimaal 14.3 a 14.8 bijladen dus je krijgt te kort uit je dynamo

ferdinand (60), 16 jaar geleden

[quote=biged1971]je geeft zelf al het antwoord..
moet minimaal 14.3 a 14.8 bijladen dus je krijgt te kort uit je dynamo[/quote]
Bedankt,

Maar moet de startmotor niet rondgaan met een volle accu.En wat is dat kleine kastje bij de pluspool,daar komt maar 2volt uit,is dat niet te weinig.Alvast bedankt Ferry

ferdinand (60), 16 jaar geleden

Weet iemand wat dat kleine kastje is ,dat aan de pluspool van de accu zit (niet de kabel die naar het relaiskastje gaat)en of die ook 12 volt moet doorgeven.
m.v.g. Ferry

ferdinand (60), 16 jaar geleden

het probleem is opgelost.Het was het "kastje" aan de pluspool.Ik weet overigens nog steeds wat het is. want je meet wel waarde aan het eind,echter maar 2 volt.Overigens als dat ding stuk is,lijkt het of je dynamo en je startmotor het begeven hebben.
M.vr.grt.
Ferry

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ferdinand]het probleem is opgelost.Het was het "kastje" aan de pluspool.Ik weet overigens nog steeds wat het is. want je meet wel waarde aan het eind,echter maar 2 volt.Overigens als dat ding stuk is,lijkt het of je dynamo en je startmotor het begeven hebben.
M.vr.grt.
Ferry[/quote]
kun je misschien een foto sturen dan kan ik eens kijken of het kasje mij bekend voor komt..

ferdinand (60), 16 jaar geleden

Ik heb het open gemaakt.Het is niet meer dan een simpele dikke smeltzekering.Hij was op een haarje na gesmolten.Daarom gaf hij nog wel spanning door.Maar je staat wel stil daardoor.
M.vr.grt
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.