Renault Laguna: Climatcontrol

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16V

Airco in deze auto is onlangs gecontroleerd door dealer en daarbij van een nieuwe vulling koelmiddel voorzien omdat de vulling niet goed meer was, auto had namelijk lang stilgestaan.
Mijn vraag : De airco koelt, blaast gekoelde lucht, maar als ik de temperatuur verlaag naar 16 graden of naar "minimum" dan gebeurt er niets. Je zou mogen verwachten dat de ventilator dan automatisch naar een hogere stand zou gaan om de ingestelde temperatuur te bereiken, maar er gebeurt gewoon niets.
Is dit normaal ? Zo nee, wat is er aan de hand en wat kan ik er aan doen.

arend1

Geplaatst door arend1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

waarom zou hij harder moeten blazen? Dat verandert niks aan de daadwerkelijke temperatuur.

janneman 1968 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je hem dan op automatische staan of niet als je hem daar niet op heb staan blaast hij gewoon de snelheid die je zelf heb ingesteld hij gaat wel harder blazen na even wachten als je hem op voorruitontwaseming hebt staan

arend1 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, maar als de airco op automatisch staat en je verlaagt dan manueel de temperatuur van bv. 20 naar 16 graden of nog verder naar de instelling "min", dan lijkt het mij toch aannemelijk dat de unit daarop moet gaan reageren door de ventilatorsectie naar een hoger toerental te schakelen om deze temperatuur in de auto z.s.m. te gaan realiseren.
Graag hierop nog eens een duidelijk antwoord gevraagd.

markevle (0), 16 jaar geleden

Daar heb je gelijk in , zo werkt hij bij mij tenminste wel.
Temp naar 16 in automaatstand resulteerd in het omhoog sturen van de aanjager, en het aanspringen van het aircolampje.
De temp van de uitgeblazen lucht gemeten in het middelste luchtrooster blijft bij mij gelijk in temp op ongeveer 6 graden.
reageert de binnentemp sensor wel naar behoren? Die zit dacht ik in de voet van de binnenspiegel, werkt via klein ventilatortje.
succes marijn.

biged1971 (0) PRO, 16 jaar geleden

wat geeft je temp. sensor aan op je display als buiten temp.
misschien is die stuk

arend1 (0), 15 jaar geleden

[quote=biged1971]wat geeft je temp. sensor aan op je display als buiten temp.
misschien is die stuk[/quote]
De sensor is niet stuk, want deze geeft de juiste waarde aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.