Renault Laguna: startprobleem en afslaan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

startproblemen en afslaan lage toeren,bdp sensor en krukassensor vervangen,1 week goed toen weer probleem krukassensor,die weer vervangen en u raadt het al weer hetzelfde probleem,in de computer de spanning gemeten en deze krijgt maar 1,33 volt van de krukassensor,lijkt mij te weinig?krukassensor heeft 260 ohm,de 19 dci moet 800 ohm geven volgens specificatie.de dealer kan mij geen enkele waarde vertellen en had zoiets van maar weer vervangen,de krukassensor ,die hij mij telkens gaf bleek uit een renault master te komen?mijn vraag kan iemand mij wel vertellen,wat voor waarden deze krukassensor van de 2.2 dci moet hebben en eventueel een bestelnummer?,vriendelijk dank

motorhead

Geplaatst door motorhead (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

260 ohm zal volgens mij wel kloppen.
7701 475 257 moet volgens mij het nr zijn.
Maar heb je de sensor van de nokkenas al eens vervangen? Deze geven ook nog wel eens problemen.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Als er meer dan 0,4 volt uit de sensor komt tijdens starten is dit voldoende.
Heb je wel wisselspanning gemeten want het is een inductieve sensor,dus er word wisselspanning opgewekt.

Hans

motorhead (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden,de nokkenassensor heb ik inderdaad ook vervangen,maar die regelt eigenlijk de inspuitvolgorde,krijg je geen of een slecht signaal van de krukassensor,zou je dus hier al het begin van het probleem hebben,het nummer wat sjaak noemt is wel afwijkend van wat ik heb,alleen vanmiddag bij de renault,heb ik een nieuwe krukassensor doorgemeten gaf ook 270 ohm en had een ander nummer,ik ga nu een nieuwe kabel leggen vanaf de sensor de computer in,ietsje dikker en wat meer afgeschermd,ik laat het weten of dit de remedie is.
john

motorhead (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo allen,samen met eshuis auto support in Hoogeveen een nieuwe draad getrokken,wel in elkaar draaien!en naar de computer gesoldeerd ,via de scope gemeten en geeft nu 1,97 volt sindsdien geen problemen meer gehad,
john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.