Renault Megane: ABS ring krans vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Hallo,

Mijn ABS ring is gebroken. Linksvoor op de aandrijfas bij het wiel. Dealer zegt dat alleen een komplete aandrijfas leverbaar is. dus Hoge kosten! Dit kan toch niet waar zijn!

Mijn vraag is er een ABS ring los leverbaar? waar en bij wie?
graag Advies

Adscenic

Geplaatst door Adscenic , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

wouternaaijkens, 14 jaar geleden

Heb op moment soortgelijk probleem, dus ben eigenlijk op zoek naar dezelfde oplossing: remschijven voor een clio rs 16v van Brembo worden geleverd zonder ABS ring. Maar hoe zet je die over, hoe krijg je die ring los? en als dat niet lukt, waar koop je dan nieuwe?

bedankt, gr Wouter

sytze PRO, 14 jaar geleden

Tuurlijk kan je alles vernieuwen, maar je kan ook de homokineet los halen en goed ontroesten en de ring idem dito. Vervolgens lijm je de ring weer op zij oorspronkelijke plaats. Daar gebeurd nooit weer iets mee, en het werkt weer als vanouds. Kosten: beetje tijd. Alleen wie wil nu niet liever iets verdienen aan een nieuw artikel.
De reperateurs worden zo langzamerhand een uitstervend ras......alles maar weggooien en vernieuwen.

Sytze

wouternaaijkens, 14 jaar geleden

Ben het helemaal met je eens dat er zinloos veel weggegooid wordt, maar die ringen lijken wel gekrompen om de oude schijven... Er is ook nergens plek om kracht te zetten. Enige oplossing die ik kan bedenken is sterk verhitten en dan goed laten schrikken, maar weet niet of ze dan nog goed passen over de passing van de nieuwe schijven. Of zijn er wellicht nog andere trucs? Kruipolie biedt helaas geen oplossing....

gr Wouter

sytze PRO, 14 jaar geleden

Als ie nou echt niet eraf wil of je er niet bij kunt zijn er de volgende mogelijkheden: je slaat de oude schijf aan mosterd, of beter nog, je perst hem kapot onder een pers maar wel voorzichtig! Of je pakt een slijper en je slijpt de ring net onder de rand los van de schijf en dan tik je hem in de bankschroef ook zo af. En als dat allemaal niet wil zaag je met een dun ijzerzaagje een stukje eruit en lijmt um vervolgens vast
Voor jou lijkt me het makkelijkste om de schijf in tweeen te slijpen in de bankschroef juist op de rand waar de ring zit, dan heb je ruimte en hoeft ie maar 1 cm verplaatst om hem los te krijgen.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.