Renault Grand Espace: ABS/ESP lampje branden op het display

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0. turbo

Hallo

Het abs/esp lampje gaat steeds aan, aan wat kan dit zijn ?

HARM J

Geplaatst door HARM J (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

abs pomp vervangen als de storing actief is

HARM J (0), 13 jaar geleden

Hallo Jeroen


probleem opgelost accu spanning was te laag, accu is vervangen

bedankt

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Bij de Vel Satis en Espace treden soms als de accu minder wordt allerlei vage klachten op die slecht te herleiden zijn naar een oorzaak. Dat heeft te maken met de erg ingewikkelde boordelektronica.
Als jouw accu zo rond de 4 jaar oud wordt, kunnen diverse vage klachten gaan optreden. De accu laten "nameten" op capaciteit haalt niet zo veel uit.
Als je een slechter wordende accu als oorzaak uit wil sluiten, moet je hem gewoon vervangen door een nieuwe van het voorgeschreven type.
In verhouding tot storing zoeken (monteur-uren) is dat niet eens een dure oplossing.

HARM J (0), 13 jaar geleden

Hallo Heino

probleem opgelost accu spanning was te laag, accu is vervangen

bedankt

steven68 (0), 13 jaar geleden

Wij hebben nu hetzelfde probleem. Zien ze dat bij het uitlezen (renault dealer) dat de accu minder is,of zetten ze er gelijk een nieuwe,dure pomp in?
groetjes Steven

HARM J (0), 13 jaar geleden

Hallo steven

Dat de accu minder is zien ze niet altijd bij het uitlezen, ze willen inderdaad meestal direct een nieuwe dure ABS pomp plaatsen.

Om zeker te weten dat het de accu is, moet je de accu even goed opladen met een acculader, als bij het starten dan de lampjes abs/esp uit zijn, is het probleem zeer waarschijnlijk de accu .

p.s. er zit ook een kijkglasje (oog) boven in de accu, deze moet groen zijn anders is de accu minder.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

De zekerste en goedkoopste methode: met de dealer overeenkomen dat zij voor een bepaalde periode (dag? week?) een accu plaatsen waarvan zeker is dat die geschikt en goed is. Als de foutmelding dan terug komt, zetten zij je eigen accu terug en ben je wellicht aan de beurt voor een nieuwe pomp.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.