Renault Espace: espace iv slaat af

Bouwjaar: 2004

hallo mijn espace slaat soms af, bij het afremmen of als ik de koppeling intrap . valt me op dat dan mijn stationair toerental onstabiel is en loopt terug naar 500 toeren soms stabeliseert ie zich weer , al een paar keer bij de dealer geweest maar geeft geen fouten aan . iemand eenig iedee

gr richard

richardhoevenberg

Geplaatst door richardhoevenberg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

laat eens een retour test van de verstuivers doen

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

goede morgen , heb ik laten doen waren goed , en ze hebben de krukas en nokkenassensor ook al vervangen en de gloeibougies , zonder reseltaat hij doet het soms 2 keer op een dag en dan 4 weken niet , had ook gezien als ik in die knijpbal knijp dat er dan lucht belletjes van het dieselfilter in komen

gr richard

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Wanneer is je brandstof filter voor het laatst verrvangen?

Hebben ze ook de druk in de common-rail bekeken? Eventueel druk ook rijdend uitlezen in de conditie zoals het zich voor doet. Eventuele lage druk duid vaak op verstuiver probleem zoals abc voorstelt of de hoge druk common rail pomp doet vervelend maar dit komt minder voor. Het filter is veruit het goedkoopst om te vervangen.

Erik

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

als het goed is zo n 9000 km geleden , is het filter vervangen tijdens de afleverings beurt (staat teminste in het boekje) ik heb geen iedee hoe ze dat hebben gedaan,die verstuivers , ben hem steeds een dag of 2 kwijt gisteren nog geweest en hebben ze hem op fouten getest maar die waren niet aanwezig,

gr richard

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Als je er niet helemaal zeker van bent dat 't vervangen is, kan het zeker geen kwaad om het gewoon te doen (bij aflevering waarschijnlijk niet, dit is normaliter iets voor een grote beurt). Baat het niet schaad 't niet.
Het filterelement kost ca.10,- en het is eenvoudig te vervangen. Het is wel erg belangrijk om schoon te werken, dus geen zand e.d. in het systeem laten komen! Dat is dodelijk voor 't brandstof systeem.

Als dit 't niet is dan toch maar verder kijken of een lage druk in de rail inderdaad de oorzaak van het stationair dippen is. Als dit zo is zul je 't toch moeten zoeken in verstuivers of cr pomp.

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

dank je voor de tip ga morgen even mijn filter vervangen , ik laat wel even weten wat het resultaat is


gr richard

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

heb het filter vervangen , maar ook zonder succes

gr richard

Erik2804 (0), 13 jaar geleden

Jammer. Nu de volgende stappen dan. Voordat je componenten gaat demonteren en testen, misschien eerst live data bekijken of de druk in de rail inderdaad erg laag wordt.

Erik

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

morgen weer afspraak bij de garage . hou je op de hoogte

richardhoevenberg (0), 13 jaar geleden

zo vanmorgen bij de garage geweest. ze gaan een terugslag ventiel plaatsen ,omdat ik ook lucht in het systeem heb , volgende week woensdag brengen .

gr richard

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

Service mededeling 4410 reprog : afslaan motor bij terugkeer stationair toerental.
Vraag je dealer deze mededeling te lezen en de rekeneenheid nummers te controleren. Zit jouw nummer erbij laat dan de rekeneenheid programmeren.

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.