Renault Espace: Accu foutmelding op display

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: G9T

Regelmatig komt de foutmelding 'accu' in de display te staan. Verdwijnt ook weer. Ik heb de accuspanning gemeten en was onbelast 12,6 V en tijdens stationair draaiende motor 14V. Lijkt me dus dat de accu wel bijlaadt. De eerste keer dat deze accu foutmelding kwam, verschenen er ook nog andere fout meldingen: Koelwatertemperatuur en ABS systeem. Die zijn niet meer teruggekomen. Wat kan er aan de hand zijn.

Ruysink

Geplaatst door Ruysink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

Hou oud is je accu (in jaren)?
Het forum staat vol met soortgelijke verschijnselen die allemaal terug te herleiden waren naar een slechte accu.
Zo rondom de vier jaren acculeeftijd loop je kans op dit verschijnsel, ook al meet de accu verder goed bij een test en ook al start je er nog gewoon goed mee.

Er is op dit forum een keer iemand geweest die het verschijnsel verklaarde door los materiaal (afkomstig van de platen) dat tussen de platen in komt te liggen en afhankelijk van de autobewegingen wel of neit sluiting maakt, waardoor van één cel de capaciteit varieert tussen nul en "nog net normaal".

Ruysink (0), 12 jaar geleden

Hierbij na 9 maanden nog een reaktie op foutmelding. De fouten zijn kort daarna nog enkele keren teruggekomen tot dat de aansluitdraad van de dynamo weggebogen werd om het type plaatje te lezen. De dynamo is niet vervangen en de auto heeft sindsdien ca. 15000km afgelegd zonder dat er een fout melding kwam.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.