Renault Twingo: accu lampje (waarschuwingslampje) blijft soms branden onder het

Bouwjaar: 1994

Al enige tijd geleden (vorige maand) heb ik gemerk dat het acculampje blijft branden tijdens het rijden. Gisteren was het weer raak.Op gegeven moment viel mijn radio uit, de lichten en lampjes branden zwakker, de ruitenwissers werden trager en er was weinig snelheid.Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming kon ik de auto niet meer starten.Kreeg geen stroom meer.Na een paar uurtjes kon ik toen weer starten maar het acculampje bleef branden.Ik heb toen een nieuwe accu in laten zetten.De volgende morgen kon ik gelukkig zonder problemen naar mijn werk.De auto starte goed en reed goed zonder brandende acculampje. Na het werk stapte ik in mijn auto en deze wilde niet starten,ook de lamjes branden niet ( geen stroomcontact aanwezig)Door even aan de accu te sleutelen (aandraaien) starte het zonder problemen en kon ik wegrijden (van Den Haag - Rotterdam) dicht bij huis aangelkomen zag ik wederom het acculampje branden.Ik baalde als een stekker omdat in een dag ervoor nog een nieuwe accu heb laten plaatsen.Ik reed toen naar mijn bekende garage en liet de monteur zien dat het acculampje blijft branden tijdens het rijden. Hij zei dat het aan de dynamo zou liggen. Ik heb deze dynamo die ik in heb zitten nog geen 2 jaar.
Dus vraag ik mij af; hoe is dat nou mogelijk dat het zo snel al defect is.Wat zou het anders kunnen zijn. Ik weet mij geen raad meer.Ik ben een vrouw met enige weet van mijn auto. Geleerd van mijn broer.Zou je mij kunnen helpen met dit probleem.

Bedankt dat ik mij heb kunnen aanmelden op jullie forum.Ga zo door.

tatcher8

Geplaatst door tatcher8 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je accu was ( bijna zeker ) niet stuk, alleen maar leeg. De dynamo werkt niet (meer) zodat de accu niet meer bijgeladen wordt.
De waarschuwing daarvoor heb je al gehad d.m.v. het controlelampje van de laadstroom ( met accu afbeelding ).
Dus je kunt wel iedere keer de accu vervangen, maar daarmee is de oorzaak niet verholpen.
Dus: laadstroom (dynamo) laten controleren en waarschijnlijk zal dat wel vervangen worden.

Over welk soort auto hebben we het ?

Gr.

tatcher8 (0), 16 jaar geleden

Beste Petje57,
Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga zo naar de garage om het te laten controleren.
Auto soort is een Renaul Twingo bj 1994. Vergat het aan tegeven in mijn vorige mail.

Groetjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.