Renault Twingo: vouwdak lekkage achterkant

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo allemaal,

Ik heb ook zo'n leuke Twingo uit '95 waar ik heel trots op ben. Hij is wel al 12 jaar oud maar nog heel mooi. Alleen heb ik nu sinds een paar weken de dakbekleding achter in de auto zeer nat. Eigenlijk vanaf de helft van de zijkanten van het vouwdak doorlopend tot achter in de auto. Hierdoor is ook de bekleding aan de zijkanten nat en de achterbank. Het vouwdak zelf is niet nat. Ik heb op advies de rails schoongemaakt met een sopje met groene zeep, daarna goed gedroogd en ingevet met vaseline. Maar precies achterin waar het zo nat is kan ik niet bij de rails natuurlijk. Het dak zelf is niet stuk, sluit ogenschijnlijk goed en strak aan, maar het water loopt via de rails achter de auto in. Nu heb ik helaas geen geld voor een dure reparatie in de garage enzo dus ik wilde vragen wat ik kan doen? Mijn vader wil het dak nu dichtkitten maar volgens mij weet hij nieteens met welke kit en hoe dat dan moet. Ik ben zo bang dat mijn auto verknoeit wordt als ik zomaar wat laat doen. Ik heb bij de renault garage oppervlakkig laten kijken en er zit links en rechts achter een klein breukje in de rubber afdichtrand van het vouwdak. Kan dit al al voldoende zijn om een dergelijke lekkage te veroorzaken? Dat wisten ze daar niet en een onderzoek zou me veel geld gaan kosten. Ik vind het niet zo erg om het dak te laten af-/dichtkitten zodat het niet of nog maar een stukje opengaat, als ik mijn auto maar niet op moet geven, of dat uiteindelijk door het natte gedoe de lijmlaag los laat van de bekleding of de bank gaat rotten.
Dichtkitten is dus geen probleem als ik maar weet met welke kit en hoe dat moet. Ik ben echt radeloos want ik heb de auto 7 maanden geleden gekocht maar de garage heeft me toendertijd 3 maanden garantie gegeven op het vouwdak maar ik heb nooit last gehad van nat in de auto dus ik was reuze blij. Echter nu is het dus wel mis en op een auto van 12 jaar geeft niemand natuurlijk verdere garantie.

Alstublieft, is er iemand die me een tip kan geven? Ik weet me geen raad en elke dag in deze periode van het jaar is een doemdag voor mijn auto. Elke tip of advies is me welkom. Alvast hartelijk dank!

Anne
Weert/Limburg

Twingolady

Geplaatst door Twingolady (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

hela,

misschien een paar tips.

als je je vouwdak dicht hebt en het is droog weer :-)
dan moet je eens iemand stilletjes met een sproeier op je vouwdak moete laten spuiten terwijl je achteraan in de auto zit om te kijken waar het water ongeveer vandaan komt.

het zou misschien kunne dat het die breukjes zijn, je kunt misschien deze even afplakken en dan nog eens sproeien op je dak om te zien of het dan gedaan is.

is het dan opgelost, tja, dan kun je die breukjes eventueel afkitten met doorzichtige kit zodat het nog ni te fel opvalt he ;-)

ik zou zegge, probeer dit eens en laat me iets weten.


mvg Viper

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Hee daar kan ik al wat mee viper_ren, dankjewel! Kijk ik dacht al dat je de hele rand rondom het vouwdak zou moeten afkitten. Kan dus idd die breukjes al afplakken en testen om te zien dat al scheelt. Hartelijk dank voor je tip. En nu even wachten op droog weer, heb nl. de auto buiten staan.

Thanks!!

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

das graag gedaan ;-)

je laat me maar iets weten moest het gelukt zijn of ni.

groetjes !!

erik007 (0), 16 jaar geleden

als je gaat kitten gebruik dan ook de juiste primer
voor de ondergrond anders laat het snel weer los

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Oke erik007 ook jij bedankt voor je tip. Ik neem al de tips mee en hopelijk met goed resultaat. Beetje stomme vraag misschien, maar waar koop ik die spullen, de goede kit en primer enzo? Is dat bij een autogarage, of een doe het zelf-zaak? Uit ervaring weet ik dat het personeel in een zaak me vaak niet echt goed adviseert, dus alvorens ik straks zomaar wat aangesmeerd krijg is het wel handig te weten waar ik voor deze spullen binnen moet stappen. Ergens las ik al RUITENKIT??? maar weet jij mss welke kit ik moet hebben? Vaak komen ze met heel veel verschillende soorten en dan weet ik niet wat ik moet nemen. Als je eventueel weet hoe die kit heet en welke primer...dan heel graag! Misschien lees je dit nog en dan alvast bedankt als je het weet ;-)

erik007 (0), 16 jaar geleden

de kit haal je bij een automaterialen zaak of een bouwmarkt
mischien een sanitairkit (is ook schimmel werend)
(voor rubber weet ik niet)
even op de verpakking lezen of je een primer nodig heb voor je ondergrond
en dan de juiste primer er bij zoeken
nog een tip als het kit werk in het zicht komt
voor je gaat primeren en kitten even afplakken met schilderstape dan ziet het er een stuk strakker uit
gebruik geen tixophalte dat blijft kleven en afgeven
kijk ook even of je kap niet strakker op het rubber kan drukken
als het door je kap zelf komt dan weet ik het ook niet

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Thanks erik007, vandaag besteedt aan het regelen voor een plek om aan de auto te kunnen werken, zodat hij enkele dagen onder dak staat en is gelukt! (garage van kennissen) Diverse telefoontjes gepleegd en maandag kan ik bij reparateur/dealer van Renault terecht voor advies van de juiste spullen. Na aanschaf hiervan (jullie tips in acht nemend) kunnen we dan vanaf maandag aan de slag met de reparatie. Ik ben heel blij met jullie tips, heel erg hartelijk bedankt beiden!

P.S. : het dak zelf is niet stuk.. gaat puur om het feit dat er achter waar idd de breukjes zitten regenwater binnen komt bij zware buien. Heb de reeële hoop dat het na het verwezenlijken van jullie tips wel goed komt! Ik laat het altijd hier nog weten maar kan dus ff duren heren!

Mijn dank is groot,
Fijn weekend en groetjes!

harnak (0), 16 jaar geleden

er is een modificatie voor deze lekkage van renault. zou proberen een tekening te krijgen van een dealer. is een paar uurtjes werk maar simpel.

robtopdrop (0) PRO, 16 jaar geleden

@ Twingolady,

PM

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Ja harnak, dat had ik begrepen dat dat zo is. Ik ga morgen zowieso langs de Renault dealer in de hoop daar de juiste spullen te kunnen bemachtigen en op zijn minst de benaming van de goede spullen. Zal jouw opmerking daar eens voorleggen, dankjewel ;-)

En robtopdrop... ik weet niet wat dat betekent PM (private mail?) zie verder nergens iets staan dus kan daar niet zoveel mee op het moment.

Bedankt wederom heren.
Groetjes Anne

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Helaas heren, maandag naar Renaultdealer/garage gegaan om dus de spullen aan te schaffen, werd wederom eens wat beter bekeken wat nu het probleem was en af-/dichtkitten bleek ineens geen optie meer. Daar het vouwdak opbolt bijvoorbeeld op de autobaan, zou het uiteindelijk weer gaan lekken. De kit zou op korte termijn losraken. Er zou geen optie zijn dan een compleet nieuw dak (ca. 1.100,00 euro) :'-(
Daar dit voor mij dus geen alternatief is en ik nogal de wanhoop nabij was, is er uiteindelijk besloten de handel goed te drogen en af te plakken met Ducktape. Voor mij een heel goed alternatief en hoop dat het een boel ellende zal schelen. Mooi is het niet maar dat maakt me niet uit.
Als het nu werkelijk hiermee verholpen zou zijn, willen ze het me heel netjes gaan afplakken met zwarte ducktape zodat het minder opvalt. Het is me om het even al is de tape vuurrood, als ik maar geen water meer binnenkrijg. Zo is de stand van zaken dus nu en ik heb goede hoop.

Hartelijk dank voor jullie tips allemaal. Het heeft me wel aangezet tot rondvragen en 2 x nadenken alvorens ik zomaar klakkeloos doe wat iemand aanbeveelt. Uiteindelijk denkt elke reparateur in eerste instantie aan geld verdienen wat ik ook wel begrijp. Maar helaas is niet iedereen voorzien van een ruim budget en zijn er nog andere opties, die dan wel niet de Nobelprijs verdienen kwa schoonheid, maar een mens kan er wel degelijk mee gered zijn!
Ik heb er alle hoop op en wacht nu de buien maar af.

Groetjes en dank allemaal van Anne.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

ga eens bij een winkel/bedrijf in scheeps benodigdheden langs
de plezier vaart zit vol met tenten over de boten en die lekken ook weleens
die jongens hebben ook met storm en regen te doen
en die kunnen vast voor een redelijke prijs dit oplosen

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Nog beter: een zeilmakerij. Google 'zeilmakerij Weert' levert meteen al een paar hits. Vraag daar ook eens om
Sikaflex. Dit zijn de betere kitten. Dat spul hecht echt wel! Mocht het niet lukken laat het hier dan even weten. Via vrienden die bij de 'bruine vloot' varen kan ik vast wel een goed adresje achterhalen. Maar dat zal dan wel in Noord Nederland zijn.
Moet er onverhoops toch een nieuwe kap op: Ik heb wel gehoord dat ze die in Tsjechië laten maken. Misschien wat rondgooglen bij diverse cabrioclubs? Één van die bruinevloot mensen heeft trouwens een volledig nieuw tuig in Polen laten maken, dus daar kunnen ze het blijkbaar ook.
Succes ermee,
Bert

AS1 (105), 16 jaar geleden

Probeer eventueel via www.onderdelenlijn.nl een gebruikt dak op te snorren...

Twingolady (0), 16 jaar geleden

Hoi hoi, hier ben ik weer. De stand van zaken op het moment is als volgt; In het weekend heeft de auto staan drogen in de garage bij vrienden met behulp van een kachel die 2 dagen constant heeft gebold. Dakbekleding, achterbank en zijwand waren mooi droog. Nieuw water was er nog niet binnen gekomen, dus het zag er goed uit. Tot vandaag. Dagelijks gecontroleerd op nieuw water dat binnen is gekomen en ware het gisteren nog kurkdroog, vandaag is de dakbekleding achter weer doorweekt. De tape zit nog wel goed, maar ik zie dat hij linksachter onder de rubber rand is getrokken. Het vermoeden dus dat hier het water weer 24 lang uur binnen is gekletterd. Terug bij af dus. Heb me laten vertellen dat tweedehandsdaken ook problemen geven en vaak lekken. Volgende poging wordt dus idd kontakt zoeken met zeikmakerij. Zie er een aantal te voorschijn komen op google niet ver uit de buurt. Morgen ga ik hier contact mee opnemen, kijken of zij iets voor me kunnen betekenen, danwel een goeie tip hebben. Bedankt dus allemaal, maar het probleem is nog niet opgelost. We gaan nog even door...

Groetjes Anne

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

anders kan je ook een carrosserie bouwer zoeken
die maken vrachtwagen opbouw met huif
en die dingen krijgen ze ook waterdicht

dennis30 (0), 16 jaar geleden

Hallo Twingolady,

Al een oplossing gevonden voor je dak?
Zelf heb ik een polo van 1996 met vouwdak en ik heb precies het zelfde probleem.
Lekkage achterin aan de binnenkant van het dak.
Ik hoop dat iknog wat van je hoor
Gr. Dennis

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

hij lekt met dit weer niet meer

dennis30 (0), 16 jaar geleden

nee idd, het regent ook niet meer.
Ik snap niet dat er zo weinig is te vinden op het net, zie namelijk genoeg auto's rijden met zo'n dakje

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

odat de meesten er niet op letten
of alleen met mooi weer rijden
of dat ding met de 1e rgen druppel weg doen(uit angst voor lekkage's

dennis30 (0), 16 jaar geleden

Ik vond deze nog via ebay Duitsland.
http://cgi.ebay.de/VW-Polo-6N-Lupo-Verde...

Voor de twingo staat hij er ook voor 333 euro: zoeken op FALTDACH

Ik ga nog even wat meer informatie vragen of hoe en wat bij dat bedrijf.
Als die 333 euro voor een compleet dak is, vind ik dat een stukkie goedkoper dan die 1100 euro die ik eerder heb gezien.
Als ik meer info heb plaats ik die.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.