Renault Twingo: Airbaglampje blijft branden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1149

Nadat ik hier heb gelezen dat je de stekkers door moet solderen onder de stoel, zou het probleem verholpen moeten zijn. Nu heb ik het bij de passagiers kant gesoldeerd, het euvel blijft, dus denk ik dat de probleem veroorzaker onder de bestuurders stoel zit. Het werd donker vandaar. nu zitten er 3 stekkers: 1 zwarte stekker met 1 zwart snoertje, 1 bruine stekker met 1 bruin en 1 blauw snoer en een blauwe stekker met 1 bruin en 1 blauw snoer. wat is nu wat. héél soms blijft het lamje uit, dat houdt dan in dat de rekencomputer niet kapot is toch?

Rubenq

Geplaatst door Rubenq (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ruben je moet eerst eens laten uitlezen welke de oorzaak is en als je deze dan gedaan hebt danb moet het geheugen gewist worden zodat het lampje uit gaat anders blijft hij branden.

groetjes jan.

viper_ren (0) PRO, 16 jaar geleden

wil je weten welke het is dan moet je eens de stekkers vast nemen als de storing aanwezig is, zo kun je zien door even op en af te bewegen van die stekker of deze de storing veroorzaakt of niet


groetjes Viper

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Rubenq]1 bruine stekker met 1 bruin en 1 blauwe draad[/quote]
Idd dit is de juiste stekker en aan weerszijden. Stekker er tussenuit knippen en de draden 1 op 1 solderen LET OP!! blauw zit aan bruin (dus niet kleur op kleur) Wie dit heeft verzonnen weet ik niet..... Is typisch frans.

Gr. paul

Rubenq (0), 16 jaar geleden

Ik Had de stekkertjes nog niet weggegooid en naar aanleiding van je bericht de bruine stekker gedemonteerd en idd het is niet op kleur maar nu weet ik niet meer welke draden het zijn immers ik ook de blauwe stekker er tussen uit heb geknipt... en ja, alles kleur op kleur heb gesoldeerd (alléén passagiers kant). Wat er nu dus kan gebeuren is dat de Airbag "af" kan gaan en/of de storing blijft, heb ik dat goed? en hoe kom ik er achter welke draden ik nu juist moet solderen? Ik heb de blauwe stekker ook gedemonteerd en bij die is het wél kleur op kleur, om het simpel te houden. in ieder geval heel erg bedankt voor de attentie.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

Als volgt : blauw op bruin solderen.....

Gr paul

Rubenq (0), 16 jaar geleden

[quote=paulkelder]Als volgt : blauw op bruin solderen.....

Gr paul[/quote]
Ja dat snap ik, maar dat werkt niet bij de draden waar de blauwe stekker aanzat, ik heb alle 3 stekkertjes weggeknipt en vervolgens kleur op kleur gesoldeerd, dus hoe achterhaal ik nu bij welke draden de bruine stekker zat?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Rubenq][quote=paulkelder]Als volgt : blauw op bruin solderen.....

Gr paul[/quote]
Ja dat snap ik, maar dat werkt niet bij de draden waar de blauwe stekker aanzat, ik heb alle 3 stekkertjes weggeknipt en vervolgens kleur op kleur gesoldeerd, dus hoe achterhaal ik nu bij welke draden de bruine stekker zat?[/quote]
De blauwe stekker weer origineel maken zo hoe het was. Waar het omgaat en waar het euvel zich bevind is enkel in de bruine stekker van zowel bestuurders als passagierszijde. Mocht het niet lukken zul je een schema moeten halen of maar een sloop en kijken hoe het zit.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.