Renault Trafic: accu leegbij aangesloten aanhanger

Bouwjaar: 2014

Hallo .

Een vriend van mij heeft in 2014 3 nieuwe traffics gekocht . En gelijk 3 nieuwe aanhangers . Als zijn personeel op locatie de stekker van de aanhanger er vergeten uit te trekken is aan het eind van de dag de accu leeg. Alle aanhangers achter andere voertuigen gehad. Wisselend van merk . Dan geen probleem aanwezig. Worden de aanhangers variabel gewisseld achter de 3 traffics blijft bij alle 3 het probleem zich voordoen. Info.. Alles nieuw af dealer. . Wie heeft hier een oplossing. ??
Moest er bij aflevering ook iets geprogrammeerd word? Het lijkt er op dat de canbus niet in rust gaat en zo er voor zorgd dat de accu leeggetrokken wordt.
Aanhanger module stuk??

grt

berendbotje

Geplaatst door berendbotje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 6 jaar geleden

Ik begrijp dat het dus alleen bij deze 3 Traffics problemen geeft?

Dan moet je eerst zien uit te vinden waar de spanning op blijft staan (op welke pen) die de accu leegtrekt. Dan kun je actie ondernemen. Het kan bv een constante plus zijn die op een verkeerde pen in de doos zit aangesloten.

Dus ik zou als eerste die penbezetting nog eens goed controleren, bv ook tov een andere auto.

Zal wel 13 polig zijn en dan heb je niet alles nodig voor de aanhanger denk ik.

berendbotje (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo Siem. Ja deze zijn nieuw door dealer geleverd. Heeft nog meerdere merken. Mag toch aannemen dat de kabelset door dealer goed is asngesloten en gecontroleerd. De aanhangers hebben bij alle andere voertuigen geen probleem. Denk dat hij maar even het probleem bij de dealer deponeert. Kijken wat zij kunnen vinden.
Grt Bennie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.