Renault Megane: accu loopt leeg

Bouwjaar: 1998

deze auto heeft een probleem met de accu. ongeveer 3 maanden geleden was de accu steeds leeg als de auto 2 tot 3 dagen stil had gestaan. ik heb toen alles doorgemeten en er bleven geen gebruikers aan als het contact uit was. ik heb toen de accu vervangen en het probleem leek opgelost. de auto heeft nu 14 dagen stil gestaan i.v.m. vakantie en daarna starte hij net niet. de motor ging 1 keer langzaam rond en daarna kon ik gaan overstarten. ik denk dat er toch een of andere verbruiker de accu leegtrekt,maar ik weet niet meer war ik moet zoeken. is er iemand die raad weet,anders word de auto nog voor de winter verkocht.b.v.d

michel7720

Geplaatst door michel7720 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

versace1 (0), 18 jaar geleden

eigenlijk zou je met een amperemeter de ruststroom ( wanneer auto gewoon stil staat.) moeten meten, blijft er niet stiekem ergens een lampje branden (lampje van interieur , dashboard kastje , kofferbak ,enz..) ?
misschien trekt anders je autoradio de accu langzaam leeg vooral als deze niet modern is. als deze met het contactslot uit nog aanblijft heb je daar al een kans. heb een paar kennissen die dit autoradio probleem ook hadden en wel eens vergaten de radio uit te zetten of anders het frontje er uit te halen zodat je zeker weet dat ie uit is, en de volgende dag start problemen hadden.maar aan de andere kant als het een paar dagen duurt voor de accu leeg is moet er toch ergens een lage belasting aan hangen. als je technisch bent kun je het er zo uit meten met een multi-meter(of ampere meter). ben pas nog 4 weken op vakantie geweest ,en ik heb ook een megane diesel, en deze startte na terug van vakantie meteen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.