Renault Megane: Dimlicht wil soms niet aan

Bouwjaar: 1997

De auto:
Megane 1.9D RN uit 1997
Het probleem:
Ongeveer de helft van de keren als ik het dimlicht aan wil doen blijft deze op stadslicht staan. Ik zie wel dat als ik de motor net gestart heb en ik even gas geef dat de koplampen eventjes iets feller gaan branden (alsof de accu het niet aankan zonder dat de motor eerst even gelopen heeft?). Na een paar meter gereden te hebben, maar soms ook pas na enkele honderden meters, gaat dan alsnog het dimlicht aan.

Schakelaar ligt het niet aan, deze is vrij recentelijk vervangen en het probleem bestond daarvoor ook al.

Misschien een vochtprobleempje of toch de accu die het niet meer trekt?

Martijn7400

Geplaatst door Martijn7400 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Kan je controleren of de verlichting over een relais gaat? Dat zou dan wel eens de schuldige kunnun zijn.

Martijn7400 (0), 18 jaar geleden

@Arie
Stel dat het een relais is dat dit veroorzaakt, dan zou het nooit zo kunnen zijn dat als ik gas geef de dimverlichting ietsjes feller gaat. Een relais is nog altijd aan of uit en niet een beetje aan of uit.
Mijn vermoeden gaat inmiddels uit naar de accu. Vanavond maar even meten.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het relais kan evengoed een slecht contact hebben waardoor lampen niet aan gaan. Als het relais dan wat gaat trillen (door het starten en lopen van de motor) wordt het contact beter. Meten is weten juist ja, voor het relais en er achter.

Martijn7400 (0), 18 jaar geleden

De accu blijkt in ieder geval helemaal in orde. Dus het enige dat nu nog overblijft is het relais. Het volgende probleem is... welk relais is het en waar bevindt deze zich?
Morgen dan toch maar even langs de garage.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Martijn,
Misschien eens proberen in de relaiskast, een iemand licht aan en uit laten schakelen de ander voelen op de relais welke er schakelt. Met wat gevoel wel te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.