Renault Laguna: accu vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: DCI

Hoe kan ik veilig de accu vervangen zonder gevolgen voor de radio en boordcomputer ?

elkatec2009

Geplaatst door elkatec2009 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ja pakt effe een andere accu(klein motoraccu of bromfiets accu wel 12 v) en maakt met kabels even een verbinding op de klemmen of paar draadjes met krokkedillen klemmetjes dan gooi je de klemmen los en plaatst andere accu en zet klemmen weer vast,het zal niet altijd nodig zijn maar ikzelf doe dit zo wel ben al eens verrast

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Als je de spanning in stand kan houden is dit inderdaad het mooiste.

Als dit niet gaat, moet je later de radio-code opnieuw invoeren. Het is dus handig om deze al te hebben. En de ruiten moeten de dicht/open positie weer leren, dit is zelf te doen door de ruiten geheel te openen en te sluiten door herhaaldelijk de schakelaar vast te houden (dit gaat in stappen).

RenaultDriver (0), 14 jaar geleden

Klinkt misschien gek, maar je komt bij de dealer terecht met dit probleem. Ik heb bij een fastfitter de accu laten vervangen (Espace IV), maar de storing- en servicelampjes bleven branden. Fastfitter kon er niks aan doen. Dealer heeft 'm uitgelezen, maar liefst 10 storingen, allemaal door te lage accuspanning.

Als je dus de spanning in stand kunt houden dmv een andere accu, bespaar je jezelf een hoop ellende.

NicolaasVD (0), 14 jaar geleden

Misschien een idee als je over een gelijkstroom modeltreintrafo beschikt. De juiste voltage meten van de trafo en deze dan tijdelijk aansluiten op de accukabels (let op + en - polen!) voordat de accu los gemaakt wordt. Dat moet een hoop ellende besparen.

RenaultDriver (0), 14 jaar geleden

Dat zou ik nou nooit proberen, je moet wel heel zeker weten dat je trafo alle piekjes en spikes eruit filtert. Nou is de dynamospanning ook niet echt netjes 13,4 volt, maar in de netspanning komen allerlei maffe storingen voor en modeltreintjes maakt dat niet zoveel uit, maar voor jouw boordelectronica misschien wel. Hou het bij een extra accu...

cpescador (0), 14 jaar geleden

Heb zelf een Laguna op benzine (2001), met een zelf geplaatste radio; dus geen gezeur met radio code oid. Losmaken van de accu kan zonder problemen. Inderdaad raam van bestuurders portier even helemaal open en dicht doen (in kleine stapjes); vervolgens (uiteraard) radio zenders opnieuw voorprogrammeren, en het klokje opnieuw instellen. In principe ook opnieuw inleren, hetgeen betekent even een paar minuten stationair laten lopen. Dat gaat eigenlijk vanzelf.
Omdat ik af en toe een storing heb aan mijn bandenspanningssensoren (een of meer ventielen worden niet meer herkend), moet ik ± 2 x per jaar mijn accu pool losmaken om de bandenspanninggingssensoren CPU te resetten. En dat doe ik op deze manier.

dupl-u-31709-5dd14a3d62d53+del moral (0), 14 jaar geleden

Er is een apparaatje te koop met een batterijtje van 9 volt(e-block).Inpluggen in de sigaretten aansteker,en de auto- computer krijgt de nodige basisstroom.Ik heb dit 8 euro betaald.Het apparaatje kan ook werken dmv een 12 volt accu met een bijgeleverde aansluitkabel met rode en zwarte klemmen;
De sigaretten aansteker moet natuurlijk werken,en deze werkt alleen als het contact aanstaat (volgens het boekje),bij mij echter moet de motor draaien.Als ik dan de motor stop, blijft de sigaretten aansteker onder stroom,zolang als ik het bestuurdersportier niet open, dus het apparaatje installeren en buiten gaan langs de passagiersdeur, en als de nieuwe batterij klaar is apparaatje verwijderen.
grjes del moral

Hans4040 (325) PRO, 14 jaar geleden

via de trekhaak aansluiting 12 volt erop (als je een trekkhaak hebt), maar de manier van robby 10030 is nog de beste.
En RenaultDriver: bij die fastfitter hebben ze gewoon de accu losgekoppeld en eruit gehaald, geen wonder dat je dan bij de dealer terecht komt.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.