Renault Laguna: Inspuitsysteem defect

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8/16v

Tijdens mijn vakantie kreeg ik geregeld het foutbericht "inspuitsysteem defect" naar voren gekregen. Het bericht kwam nadat ik de auto wilde starten. De auto bleef daarna stationeer bij 'n laag toerental draaien, maar had totaal geen power om weg te rijden. Als ik me auto naar 'n rustige veilige plek wilde brengen schoot het toerental absurd omhoog. Nadat de franse wegenwacht erbij was geweest en ik het probleem wilde uitleggen startte ie weer als vanouds. Dit probleem heefts zich dus nog enkele malen voorgedaan, waarna het even rust geven van de auto hij weer gewoon startte. Het lijkt nu steeds vaker voor te komen (eens per dag/2 dagen). Als ik het verder bekijk geeft hij die fout code eigenlijk tot nu toe alleen bij 'n warme motor. Uitermate irritant allemaal zeker tijdens je vakantie. Je durft eigenlijk nergens meer heen en vertrouwt je auto niet meer. Wie weet wat hier aan de hand kan zijn.

Groetjes en dank,
Marcel

PS: ik heb sinds kort ook 'n irritante fluittoon in de auto als ik in z'n 3 of 4 rij.

Marcel1967

Geplaatst door Marcel1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Even langs een dealer en laten uitlezen. Dan weet je in ieder geval welke foutcodes er opgeslagen zijn.
In de buurt van een ANWB steunpunt? Die kan hem ook uitlezen met een algemene scanner.

Marcel1967 (0), 14 jaar geleden

De foutcode meldde iets van gasklep. Maar naar ik had begrepen kan dit van alles zijn?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Exacte foutcode liefst met nummer help wel om er iets van te kunnen zeggen.

sgm (0), 14 jaar geleden

Je melding dat het alleen bij warm weer gebeurt zegt me al genoeg. De inspuitcomputer onder de accu is waarschijnlijk aan het overlijden. Ik heb het verhaal al eens meegemaakt met mijn eigen Laguna uit 2002 met 1.8 16V op LPG. Storingsmeldingen als problemen met het aanstuurcircuit van de gasklep kreeg ik toen. Dan en dan gaan ze eerst de stekker op het gasklephuis vervangen als dat nog niet gedaan is, de bedrading ervan omleggen, gasklep vervangen en dan uiteindelijk de inspuitcomputer.
Zelf zou ik de gok nemen en de inspuitcomputer meteen vervangen als je storingsmeldingen gasklep krijgt bij het uitlezen met de clip. Die inspuitcomputers gaan vaak stuk en geven dan een ander onderdeel de schuld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.