Renault Laguna: laguna door veren gezakt! Torsiestaaf of -steun gebroken?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Mijn Laguna Break uit 1999 hebben we als caravan-trekauto naar Frankrijk gebruikt. Onderweg van de 1000km reis hoorde ik een enorme knal, verder niets, reed nog prima. Op de parkeerplaats bleek dat de auto wel ver door zijn veren hing, hoewel de kogeldruk gewoon goed was.
Nu weer thuis blijkt de auto nog wel te veren, alleen kraakt ie een beetje en de veerslag is korter. Kan het zijn dat de torsiestaven doorgeschoten zijn (in hun vertanding of klem)?
Wie heeft hier ervaring mee? Bij voorbaat dank.

peugeot304coupe

Geplaatst door peugeot304coupe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Schokbreker gebroken ?

peugeot304coupe (0), 14 jaar geleden

Ik heb een tijdje geleden de schokdempers vervangen, en hij hangt niet scheef. Ik zal het toch dubbelchecken, alvast bedankt.

Hendrik4290 (0) PRO, 14 jaar geleden

--

peugeot304coupe (0), 14 jaar geleden

Hendrik, de tekst van je bericht is niet zichtbaar...

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

al zitten er geen schokbrekers onder dan nog moet de wagen recht staan de veren of torsieassen bepalen de stand van de auto[quote=Cliodennis]Schokbreker gebroken ?[/quote]

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

wat gebeurt er als je hem opkrikt

peugeot304coupe (0), 14 jaar geleden

Als ik hem opkrik kraakt ie enorm. De linker torsiestaaf die met de vaste wereld verbonden hoort te zitten is volgens mij gebroken, de staaf zit uit het midden en kraakt als de draagarm inveert. Betekent dat het geheel nu alleen via de rechterzijde nog vast zit en nog veert.
Ik ga een complete achteras bestellen via onderdelen.nl, kost ca 200 euro, is volgens mij de beste oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.