Renault Laguna: demonteren bumper laguna 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: DCi 1.9 120 pk

Door een aanrijding met een paaltje is mijn koplamp lek.
Nu komt er vocht in. De koplamp wil ik vervangen.
De twee bouten bovenop waren zo los, nu blijk er aan de zijkant nog iets vast te zitten.
Moet daarvoor de hele bumper gedemonteerd worden? De lamp zit bijna los.
Zo ja, heeft iemand een schema voor het demonteren van de bumper?

qp44

Geplaatst door qp44 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erik2804 (0), 14 jaar geleden

Bumper verwijderen: Verwijder de grille door de vier klemmen aan de bovenkant te verwijderen. Ter hoogte van de motorkaphaak zit de grille geklemt. Door de grille hier een beetje naar voor en omhoog te trekken komt deze los. Aan de onderkant de afdekplaat onder de motor verwijderen. De bedrading van de mistlichten losmaken.

Als je Xenon verlichting hebt heb je ook koplampsproeiers:
Bij de rechter mistlamp de slangkoppeling naar de koplampsproeiers los maken. Houd een emmer of stopje bij de hand want het reservoir met sproeivloeistof loopt nu leeg.

De Binnenspatschermen links en rechts half los te maken tot aan de veerpoten, of helemaal verwijderen, dit heeft mijn voorkeur. De bumper zit links en rechts met twee schroeven van onderen vast, deze verwijderen. Je kunt de bumper nu naar voren verwijderen, onder de koplampen zitten nog twee inklempunten.

De koplamp kun je nu losschroeven, dit wijst zichzelf. Misschien een overbodige opmerking maar weet je dat de vulpijp van het ruitensproeier reservoir eruit kan zodat je een stuk makkelijker toegang hebt tot de rechter koplamp, parkeerlicht en richtingaanwijzer?

Erik

[url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/3824/...[/img][/url]
Laguna GT Privilege 1.9dci 120pk geoptimaliseerd -> 155pk

qp44 (0), 14 jaar geleden

Bedankt.
Ik heb ondertussen ook een pdf bestand gekregen met een zeer duidelijke uitleg.
Ik ga dit weekeinde aan de slag.

sgm (0), 14 jaar geleden

Ik heb zelf de koplamp er eens uit gehad om de Xenon ballast te vervangen. Toen heb ik de bumper alleen losgemaakt en wat naar voren geschoven. Dat scheelt onder andere de slang van de sproei installatie los maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.