Renault Megane: Accu vervangen, problemen met codes?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 CVT

Hallo, Ik heb een Megane 3 bouwjaar 2011 2.0 automaat.
Nu krijg ik regelmatig de melding; accu zwak, start motor.
Kan ik nu zonder meer een nieuwe accu plaatsen zonder dat ik problemen krijg met navigatie en/of radio code?
Ik heb ergens gelezen dat de radio code niet meer nodig is voor deze auto.
Kan ik anders bij het vervangen van een nieuwe accu stroom op de kabels laten zitten dmv de oude accu, of is dit te link.
Er zit nu een Varta accu in van 70Ah. Is dit niet te zwaar en kan ik met 60 Ah toekomen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

megaantje 1.5

Geplaatst door megaantje 1.5 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Begin eerst eens met de accuspanning nauwkeurig te meten, eerst met de motor uit en daarna met motor aan, bij 2500 toeren.
De accuspanning met motor uit moet minimaal 12 Volt zijn. Met draaiende motor moet dat bij 2500 toeren tussen 13,9 en 14,4 Volt liggen.
Meet dat nauwkeurig!

Hoe oud is je accu?
Zo tegen de 4 jaar oud kan je rare verschijnselen krijgen bij diverse Renault-modellen met veel elektronica er in.

In het algemeen is het raadzaam i=om bij het vervangen van de accu de auto onder spanning te houden, bv. met een snelstarter (zo'n draagbare accu met van die startklemmen er aan). Dat scheelt je een hoop gezeur.
Als de spanning toch wegvalt, zul je de radiocode in moeten voeren (daarvoor heb je die code nodig EN de methode waarop je hem moet invoeren) en de ramen opnieuw inleren. Dat laatste doe je door ze een stukje te openen en ze daarna dicht te doen en de dicht-schakelaar met gesloten raam ca. 10 seconden in de sluit-stand vast te houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.