Renault Megane: Achter ruiten Wisser

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Hallo, ik heb het volgende probleem met mijn Renault Megane grand tour

De achterruitenwisser bleef recht omhoog staan. het motortje bleek defect te zijn. Ik heb nu een ruitenwisser van een autosloperij gekocht, en deze ingebouwd. Na deze aangesloten te hebben bleek deze niet te functioneren via de schakelaar. Het vreemde is nu, als ik de achterruitverwarming aanzet via het climate-control bedieningspaneel, dat de ruitenwisser achter continu gaat draaien. Hij reageert niet op de normale schakelaar. Weet iemand misschien waar ik het probleem moet zoeken? Verder werkt alles in de auto. Voor zo ver ik op internet kan vinden, komt het probleem niet voor. Heeft iemand een idee?

rob van huizen

Geplaatst door rob van huizen , lid sinds 13 jaar geleden

13 Reacties

Profundo Autoservice PRO, 7 jaar geleden

OF je hebt iets niet goed aangesloten, OF je hebt een slechte massa in de achterklep, OF er zijn draden gebroken in de rubber doorvoerthule van de achterklep die sluiting maken.

rob van huizen, 7 jaar geleden

okay ga ik vanavond eff naar kijken

Profundo Autoservice PRO, 7 jaar geleden

En? Gelukt?

rob van huizen, 7 jaar geleden

nee maar het is wel een massa probleem auto gaat morgen naar auto jansingh kijken of die het probleem kunnen oplossen antwoord laat dus nog even op zich wachten

samirboualin, 7 jaar geleden

probeer anders de contacten op je achterbumper eens schoon te maken , dit kan met een schuurpapiertje of dergelijke.
ik had hetzelfde probleem bij mijn ford ka , na het schoon maken deed hij het weer.

Heino4267, 7 jaar geleden

Contacten op de bumper??

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Samir , deze auto/merk heeft een kabelboompje en geen contactvlakjes.
Heino , hij bedoeld de vierkante contactvlakjes op de kofferbakrand.

samirboualin, 7 jaar geleden

Oke bedankt voor de feedback Kaleido 1 ,
Dan is het inderdaad geen optie.

rob van huizen, 7 jaar geleden

De garage geeft aan dat het waarschijnlijk de UCH is die defect is, waardoor het allemaal niet lekker werkt. De garage had het over lekstroom. Heeft iemand dit misschien vaker meegemaakt? Het schijnt dat de UCH in de zekeringkast zit, met als gevolg dat de zekeringkast vervangen moet worden. Dat gaat aardig wat kosten, als ik de Renault dealer bedragen hoor noemen. Iemand van jullie bekend met revisie o.i.d.? Ik heb gehoord dat je geen gebruikte UCH kan plaatsen, omdat het chassisnummer er onuitwisbaar ingeprogrammeerd staat.

rob van huizen, 7 jaar geleden

Zonet ben ik nog even wezen kijken. De achterklep wou plotseling niet meer open. Het bleek dat de stekker van de achterruitverwarming los was. Deze heb ik weer vast gesoldeerd, en nu wil de klep weer open. Dit geeft aan dat alles in verbinding met elkaar staat. Daarom heb ik alle stekkertjes gecontroleerd (trekhaak, achterlichten, kentekenplaatverlichting, knop achterklep en het slotmotortje. Alles lijkt in orde.) Toch vermoed ik zelf niet dat het de UCH is, maar dat er eerder ergens een stekkertje los zit/geoxideerd is. Heeft iemand nog tips?

Profundo Autoservice PRO, 7 jaar geleden

Heb je die kabelboompjes van de achterklep al gecontroleerd?
die zitten door een rubberen doorvoerthule in de buurt van het scharnier van de achterklep.
Dat is echt het meest voorkomende euvel.
Die draadjes breken omdat de klep steeds open en dicht gaat.

rob van huizen, 6 jaar geleden

draad breuk in de tube achterklep opnieuw gesoldeerd op gelost

Profundo Autoservice PRO, 6 jaar geleden

goed zo!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.