Renault Megane: Motor verkeerde kant op gedraaid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16v

Hallo,

Ik had mijn auto op oprijbokjes gereden omdat ik een mistlamp moest vervangen. Hiervoor moet je namelijk de onder de milieuplaat zijn, wil je er een beetje fatsoenlijk bij komen. De auto stond op de oprijbokjes, op de handrem en in de versnelling. Vierde volgens mij. Na de klus, toen de auto weer van de oprijbokjes af kon, is de auto er per ongeluk afgerold, terwijl de auto nog in de versnelling stond gekoppeld. Niet zo handig dus. De auto rolde er af, en bokte terwijl hij er af rolde, omdat hij dus nog gekoppeld was. Direct daarna heb ik de auto gestart, en dat ging zonder problemen. De auto rijdt nu ook zonder problemen, maar ik toch vraag ik mij af of dit grote gevolgen kan hebben voor de motor of versnellingsbak. Het komt er dus op neer dat de auto, hoogstens een halve meter achteruitgerold is in de vierde versnelling.

Doe ik er goed aan om de boel toch even na te laten lopen? Verder verneem ik niks geks aan de auto.

Jasperh

Geplaatst door Jasperh , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

In principe geen probleem , het enigste is dat de distributieriem verkeerd om de spanner belast , maar deze moet daar tegen kunnen.
Als je niks vreemds hoort , lekker blijven rijden.

Heino4267, 7 jaar geleden

Geen zorgen, elke auto (motor, versnellingsbak e.d.) kan daar gewoon tegen.

kleijn, 7 jaar geleden

Kan alleen kwaad als je er onder ligt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.