Renault Mégane 2007: Achterklep Megane 2 cc gaat niet meer open

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Hallo,

Van mijn Megane 2 Cabrio (2007) werkt de kentekenverlichting niet meer (deed het eerder wel als de klep dicht zat, maar ging uit als je de achterklep opendeed) en sinds kort gaat ook de achterklep niet meer open via de ont-/vergrendelknop. Ben daarvoor bij Renault in Utrecht langs geweest en daar wordt beredeneerd dat doordat de kentekenverlichting het soms wel /niet deed, en nu ook het slot niet meer open gaat, het hoogswaarschijnlijk om twee kabelbreuken gaat. Maar dan moeten ze eerst de klep openkrijgen. Ook openen met de noodsleutel werkt niet, klep gaat niet open.

Mijn vraag 1: Voordat ik handen vol geld uitgeef aan Renault om de achterklep geopend te krijgen en vervolgens opzoek te gaan naar de kabelbreuken: Weet iemand of er ook een handmatige ontgrendeling van de achterklep mogelijk is? Ik dit forum lees ik dat andere Megane modellen dat wel hebben via een lipje naast het slot. Alleen hoe kom je daar vanaf de buitenkant bij?

Vraag 2: Als het dak dicht zit (en kan ook niet open omdat de het schuifscherm in de achterbak niet dicht is zodat het dak open kan), hoe kom je dan in de kofferbak vanuit de binnenkant? Achter de achterbanken zitten staalplaten waardoor er geen open verbinding met de kofferbak is. Daarnaast krijg je de rugleuning van de achterbank er m.i. alleen uit als het dak open is. En dat kan nu net niet.

M.a.w.: Wie kan mij hiermee helpen???

Ik zie jullie reacties met belangstelling tegemoet!
groet Dave

D@ve

Geplaatst door D@ve , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.