Renault Mégane 2019: Adblue storing

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K U8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 85

Eerste melding 8 april ’23 op Problemcar
Kreeg melding binnen 2400 km Adblue bijvullen. Dit gedaan, ging slechts 3 liter bij (tankinhoud is 14-16 liter). Na 5400 km zelfde melding met direct daarna binnen 1200 en 800 km Adblue bijvullen. Geen kans gehad om bij te vullen (ondanks er nog minimaal 10 liter in tank zit!) omdat auto niet meer start. Afgesleept naar garage die oplossing nog niet heeft gevonden. Wat kan het zijn
Geplaatst door Méganedci116 op 8 april ‘23

Waarschijnlijk de hoeveelheid registratie niet in orde vaak niveau sensor als oorzaak.
kaleido 1 PRO, op 9 april ‘23

Update 24 april ‘23
De Mégane staat nog steeds bij de Renaultgarage. Eerst is de rekeneenheid (?) van de Adblue regeleenheid meermaals gereset en opnieuw ingeladen echter zonder resultaat melding komt steeds terug. Renault heeft, volgens info garage, geen updates voor de adblue regeleenheid geschreven voor mijn versie Mégane. Volgens garage wel voor de Renault bestelauto's. Op instructie van Renault NL wordt nu een nieuwe regeleenheid geplaatst (zit naast de accu). Deze moet aan het voertuigID van de auto worden gekoppeld. Als dit niet de oplossing is, zou deze vervangende regeleenheid niet meer voor een andere Mégane gebruikt kunnen worden vanwege de koppeling/registratie aan mijn Mégane. Spijtig zijn we er dus nog niet. Ik kan niet anders dan wachten. Ik heb de garage wel de tip van Kaleido 1 gemeld. - Méganedci116 op 24 april ‘23

Update 26 april ‘23
Er is een nieuwe regeleenheid geplaatst die verbonden is aan het voertuigID (chassisnummer). Dit is niet de oplossing geworden omdat de storing er in blijft zitten. Op instructie van Renault Nl moet nu ook de Adblue inspuitmodule (die zit in de tank met ingebakken niveausensor) worden vervangen. Deze moet uit Frankrijk komen. Nog niet bekend wanneer deze er zal zijn … Al met al staat de auto vandaag nu 3 weken bij de Renaultgarage. RenaultNL gaat in de kosten delen.

Méganedci116

Geplaatst door Méganedci116 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Moderator Problemcar (90) PRO, 1 jaar geleden

Beste Méganedci116,
je hoeft geen 2e topic te starten voor hetzelfde onderwerp, je kan gewoon doorgaan in het 1e topic.
Het telkens updaten van het 1e bericht heeft ook geen zin want daarvan krijgt niemand een e-mail, dus weet niemand dat je een nieuw bericht geplaatst hebt.
Ik sluit dit topic en verzoek je om het bij het 1e topic te houden, waar kaleido 1 al gereageerd heeft.
Plaats je nieuwe bericht in het vak "Jou antwoord hier".

mvg.
Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.