Renault Mégane 2019: Adblue storing

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K U8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 85

Kreeg melding binnen 2400 km Adblue bijvullen. Dit gedaan, ging slechts 3 liter bij (tankinhoud is 14-16 liter). Na 5400 km zelfde melding met direct daarna binnen 1200 en 800 km Adblue bijvullen. Geen kans gehad om bij te vullen (ondanks er nog minimaal 10 liter in tank zit!) omdat auto niet meer start. Afgesleept naar garage die oplossing nog niet heeft gevonden. Wat kan het zijn

Méganedci116

Geplaatst door Méganedci116 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 1 jaar geleden

Waarschijnlijk de hoeveelheid registratie niet in orde vaak niveau sensor als oorzaak.

    De Mégane staat nog steeds bij de Renaultgarage. Eerst is de rekeneenheid (?) van de Adblue regeleenheid meermaals gereset en opnieuw ingeladen echter zonder resultaat melding komt steeds terug. Renault heeft, volgens info garage, geen updates voor de adblue regeleenheid geschreven voor mijn versie Mégane. Volgens garage wel voor de Renault bestelauto's. Op instructie van Renault NL wordt nu een nieuwe regeleenheid geplaatst (zit naast de accu). Deze moet aan het voertuigID van de auto worden gekoppeld. Als dit niet de oplossing is, zou deze vervangende regeleenheid niet meer voor een andere Mégane gebruikt kunnen worden vanwege de koppeling/registratie aan mijn Mégane. Spijtig zijn we er dus nog niet. Ik kan niet anders dan wachten. Ik heb de garage wel de tip van Kaleido 1 gemeld. - Méganedci116 (0), 1 jaar geleden

Méganedci116 (0), 1 jaar geleden

Update 26 april ‘23
Er is een nieuwe regeleenheid geplaatst die verbonden is aan het voertuigID (chassisnummer). Dit is niet de oplossing geworden omdat de storing er in blijft zitten. Op instructie van Renault Nl moet nu ook de Adblue inspuitmodule (die zit in de tank met ingebakken niveausensor) worden vervangen. Deze moet uit Frankrijk komen. Nog niet bekend wanneer deze er zal zijn … Al met al staat de auto vandaag nu 3 weken bij de Renaultgarage. RenaultNL gaat in de kosten delen.

willyvan (5) PRO, 1 jaar geleden

mag jij de produktiefout van renault betalen

Méganedci116 (0), 1 jaar geleden

Vergeten aan te geven. Auto wordt netjes (particulier) gereden met een gemiddeld gebruik van 1:24 (zonder caravan). Woon-werkverkeer met enkele reisafstand 80 km, weinig korte ritjes, daar wordt 2e auto voor gebruikt. Km.stand Mégane is nu 77.000 km.

Méganedci116 (0), 11 maanden geleden

Auto is 6 weken bij Renaultgarage geweest. Na vervangen van nieuwe inspuitmodule (Blackbox met daarin niveaumeetregeling) blijkt storing opgelost. RenaultNL en garage dragen bij aan kosten.

kaleido 1 (2140) PRO, 11 maanden geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.