Renault Megane: achterraam megane cabrio

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

mijn kustof achterraam van mijn cabrio is zo goed als niet meer door te kijken, ik weet dat vervangen het beste is maar wil dat over een paar maanden doen.
hij is nu mat/wittig is er een goedje om te proberen om dit weer redelijk mooi en doorzichtig te krijgen?
hij is van slap plastic net als een tent raam.

mmulder

Geplaatst door mmulder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

josla (0) PRO, 14 jaar geleden

Het matte gedeelte is weer op te lappen door het eerst goed te reinigen met een een niet al te sterk reinigingsmiddel. Ik zou daar eventueel een sopje maken van autowasmiddel.
Maak vervolgens het ruitje goed droog. Dan met een superfijne autopolisch bewerken, dan met een GOEDE autowax behandelen..KOM NIET AAN HET VINYLDAK met deze behandeling!
Binnen en buiten behandelen natuurlijk :)

Laat maar eens weten of het beter is geworden!

Veel succes ermee.

mmulder (0), 14 jaar geleden

bedankt voor het mee denken, heb het geprobeerd met commandant ik dacht 3 maar helaas, ga het nog een keer proberen als het niet meer vriest en kijk dan of het beterder wordt

Heino4267 (110), 14 jaar geleden

Commandant is NIET geschikt hiervoor: naast dat het een polijstmiddel is, heeft het ook een chemische werking (uitbijten). e ruit zal nu egaal dof zijn, waarschijnlijk erger dan eerst.
Was de ruit onmiddelijk af met water om de chemische werking te stoppen!
Probeer daarna eens een klein stukje te polijsten met gewone witte tandpasta, dan kan je zien of de ruit te redden is.
Denk er óók om dat de ruit vooral ook niet te warm mag worden tijdens het polijsten, dat krijg je niet meer goed.

josla (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoals ik in een eerdere reactie al geschreven heb:


Het matte gedeelte is weer op te lappen door het eerst goed te reinigen met een een niet al te sterk reinigingsmiddel. Ik zou daar eventueel een sopje maken van autowasmiddel.
Maak vervolgens het ruitje goed droog. Dan met een [b]superfijne autopolisch[/b] bewerken, dan met een GOEDE autowax behandelen..KOM NIET AAN HET VINYLDAK met deze behandeling!
Binnen en buiten behandelen natuurlijk :)


Commandant is erg agressief, ten eerste zit er ammonia in, ten tweede een slijpmiddel dat vergelijkbaar is met schuurpapier, geen wonder dat het resultaat slecht is!
Daarbij wordt Commandant zo goed als niet meer gebruikt, omdat de lakken niet meer zo slechte kwaliteit hebben als de oude cellulose-lakken van vroeger, die sloegen mat, en moesten gepolijst worden en voor deze behandeling werd een grof slijpmiddel gebruikt COMMANDANT 3 !!

Ga naar een automaterialenzaak en vraag daar om advies welk polijstmiddel te gebruiken, er zijn genoeg merken op de markt die een superfijn polijstmiddel/wax hebben dat uitstekend geschikt is om het ruitje weer enigszins transparant te krijgen.

Waarschijnlijk zal het niet meer als nieuw worden ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.