Renault Megane: Rateld bij starten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Ik heb het volgende probleem, als ik de auto start hoor ik af en toe een ratelend geluid, je heb dan kans dat hij aanslaat maar dat gebeurd ook wel eens niet. Daarna wees starten en start dat wel.
Wie wwet raad?
Ik heb iets horen fluisteren van nokkenas sensor of zo.

Grt John.

nijen006

Geplaatst door nijen006 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Hoi John laat de accu testen en controleer de accupolen . Dat geratel zal het relais van de startmotor zijn. Hoe oud is de accu al ? Succes.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit duidt op een defecte nokkenasversteller! Als het goed is geeft hij +-2sec een harde ratel bij koude start, en bij een warme start heb je warschijnlijk geen problemen. Om dit probleem te verhelpen dient de nokkenasversteller vervangen te worden.

johan466 (0), 14 jaar geleden

dus de motor start dan wel of doet hij helemaal nix als hij wel start en dan rateld denk ik dat je de nokkenaspoelie bedoelt die wil wel ratelen moet je ff iemand laten starten en dan even horen of het geluid achter de distriebutiekap weg komt.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is een hydraulische nokkenasversteller zoals ik al zij.

nijen006 (0), 14 jaar geleden

Beste raad gevers,

Het heeft inderdaad met de nokkenas versteller te maken, ik ben naar de garage geweest en men heeft het daar inderdaad geconstateerd.
Zij hebben overleg met Renauld Nederland, en het probleem word opgelost onder garantie.
Is toch een grapje van ongeveer 1000 eurotjes, misschien moet ik alleen de waterpomp betalen als ze daar een lek bij ontdekken.
Ik heb nog een aantal maanden Bovag garantie dus dat kunnen ze voor mij onder de Bovag garantie doen.
De andere kosten zijn voor Renault Nederland i.v.m de lage km.stand.

Voor mij HULDE aan RENAULT.

Groeten John.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

die paar tientjes voor de wp gewoon betalen en gelijk meevervangen ook al is er geen lek te zien

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad waterpomp mee laten vervangen. Wees blij dat alles garantie is en de auto +- 4 jaar oud is, want na 5 jaar dient de distributieriem vervangen te worden en dat is in jou geval nu gratis! Dus een geluk bij een ongeluk, en het bespaard je zelf een hoop geld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.