Renault Kangoo: Achterrem vast

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,
nadat mijn auto een maand stil heeft gestaan in mijn werkplaats om wat schade aan plaatwerk te repareren, zaten mijn achterremmen vast. Handrem heeft er die hele maand op gestaan.
Bij het proberen weg te rijden, wat nauwelijks ging, zakte mijn achterkant naar beneden en toen het lukte om (een klein beetje) vooruit te komen bleven ze geblokkeerd. Uiteindelijke achterwielen eraf gehaald en met een rubberen hamer een paar tikken op de trommel gegeven, kwamen ze uiteindelijk los.
Nou is mijn vraag: wat is de (mogelijke) oorzaak hiervan en hoe zou ik dat kunnen oplossen?

gr, Thijs

thijs1423

Geplaatst door thijs1423 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Gebeurt vaker dat remsegmenten door vocht vastroesten aan de remtrommel. Meestal is de oplossing een stukje rijden en dan lost het probleem zich vanzelf op.

thijs1423 (0), 10 jaar geleden

Ok, dus niets om zorgen over te maken, of zijn dit toch al de eerste tekenen van zodanige slijtage dat er binnenkort toch het een en ander vervangen moet worden?

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=thijs1423]of zijn dit toch al de eerste tekenen van zodanige slijtage dat er binnenkort toch het een en ander vervangen moet worden?[/quote]
De trommels demonteren en je hebt een beeld daarvan.

Gr. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.