Renault Laguna: Achterruit verwarming

Bouwjaar: 1996

De achterruit verwarming van mijn Laguna werkt niet.
Volgens mij wordt dit veroorzaakt door een te hoge weerstand in de verwarming (het deel in de ruit). Deze bedraagt namelijk ~8 Ohm; terwijl dit, als ik het allemaal goed begrepen heb, 1-1,5 Ohm moet zijn.
Wat kan hiervan de ooraak zijn? Indien er ergens in de verwarming een breuk zou zitten zou de weerstand toch oneindig moeten zijn.

De stroom/spanning voorziening naar de achterruit verwarming lijkt wel in orde hierover meet ik gewoon 12 Volt (onbelast)ter plaatse van de achterruit.

B.v.d.

Martijn

Martijn7399

Geplaatst door Martijn7399 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

gverbiest (0), 19 jaar geleden

Vermoedelijk de stekkers doorgebrand, ofwel onder het dasboaerd achter de zekeringskast ofwel achter de binnenbekleding links in de koffer

Huub4627 (0), 19 jaar geleden

Ook ik heb een probleem met de achterruit verwarming van mijn Laguna uit 1997. Ik meet wel de 1-1,5Ohm op de aansluit punten en ook de 12 volt (onbelast). Het relais schakeld normaal. Een zekering voor de achterruit verwarming kan ik niet vinden, heeft iemand misschien een elektrisch schema van een Laguna RXE voor mij.

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

stekker aansluiting van de uch waarschijnlijk gesmolten . deze zit links onder het dashboard. stekker met stekkerpennen zij met een goede soldeerbout goed te vervangen

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze auto heeft geen UCH! Het advies van Gino Verbiest is juist.

Martijn7399 (0), 19 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties. Na een nieuwe meting bleek de weerstand van de achterruitverwarming i.d.d. rond de 0,6 Ohm te liggen (koud). De eerste meting zal dus wel niet kloppen.
Na verder zoeken bleek i.d.d. het contact van de achterruitverwarming uit de connector aan de centraalkast (relais doos) te zijn verbrand. Ik heb het relais buiten de centraalkast om aan gesloten en nu functioneert de verwarming weer perfect.

Groeten

Johan5640 (0), 18 jaar geleden

achter de zekeringenkast zit nog een zekeringenkast. Kijk daar eens. Waarschijnlijk is de 30a (groen?) kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.