Renault Laguna: Kacheldrama

Bouwjaar: 1997

Bij Laguna 97 (G3) in 2 maanden tijd 2x nieuwe kachel geplaatst en ook deze is weer verstopt. Na goed spoelen geen rommel meer in systeem. Kortom: speelt ander probleem. Misschien verpulverde koelslang van binnen? Iemand suggesties? Verder geen koelproblemen of lucht in systeem.

MHB

Geplaatst door MHB (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Snoof (0), 19 jaar geleden

Als je tot 2 keer toe een nieuwe kachel heb geplaatst zal het wel niet aan de kachel liggen...
Wellicht is toch de kachel niet goed ontlucht (het systeem ontlucht zichzelf nooit en dit is ook best lastig bij renaults)
let erop dat de ingaande en uitgaande slang van de kachel warm zijn. wanneer beide slangen warm zijn is de doorstroming niet goed (maar hoeft niet perse verstopte kachel te zijn!). wanneer 1 slang (uitgaande) koud is betekent dit natuurlijk dat er geen (warme) koelvloeistof doorheen stroomt. zorg ervoor dus dat het systeem goed ontlucht is. wanneer dit zeker het geval is zal het wellicht te maken hebben met de verdamper van de LPG installatie. controleer bijvoorbeeld bij een koude koelslang(vanuit kachel) tot waar deze dan koud is en het punt waar het weer warm is.
succes ermee

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

als er een nieuwe kachelradiateur is geplaatst en deze werkt dan nog niet goed , en er vanuit gaande dat de thermostaat goed werkt, dan zal het probleem waarschijnlijk door de waterpomp veroorzaakt worden . ik denk dat het schoepje of los zit op de as of nagenoeg verdwenen is.kontroleer ook of de retourslang naar het expantievat niet verstopt zit

MHB (0), 19 jaar geleden

Probleem bleek defecte thermostaat. Motor werd niet warm tijdens deze koude dagen. In de file liep temp. op en daarna was er ook verwarming.

minne7916 (0), 19 jaar geleden

Snoof, als beide slangen warm voelen dan is de kans groot dat de radiateur verstopt is. Klopt dat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.