Renault Clio: Achteruit rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Als ik mijn auto in de R zet en achteruit wil rijden lijkt het alsof ik tegen een stoeprand oprij. De kont komt omhoog alsof de auto op de handrem staat. Ga ik dan weer een halve meter vooruit en dan weer in z'n achteruit dan doet ie hetzelfde of niets.

Ook lijkt het alsof hij hem ff door z'n rem heen moet trekken als ik hem geparkeerd heb en vooruit weg wil rijden nadat ik hem ervoor achteruit heb ingeparkeerd.

Eerst gebruikte ik de handrem bij het parkeren maar omdat ik bang ben dat ie vast blijft zitten zet ik hem nu in z'n versnelling bij het parkeren. Dit kan toch geen kwaad? En wat zou het probleem kunnen zijn met de achterremmen?

Bij het vooruit rijden geeft hij geen problemen, remt goed, geen geluiden of schokken/bonken.

FCZZ

Geplaatst door FCZZ (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (600), 13 jaar geleden

slecht afgestelde hand rem kabel (te strak)
of het rem mechanisme is niet goed gangbaar waardoor de remmen niet meer vrij komen .
het beste is daar z.s.m. iets aan te (laten) doen , rij hier niet te lang mee door want voor je het weet gaat er meer kapot ,
aangezien de remmen zeer heet kunnen worden zal dit ten koste gaan van andere onderdelen.
de auto in de 2de versnelling zetten als je hem parkeert kan geen kwaad ,(heeft in de winter zelfs de voorkeur i.v.m. vast vriezen van de handrem kabel)

suc6 limbra

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk ligt de voering achter van de remschoenen eraf.zsm laten controleren omdat je wiel plotseling kan blokkeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.